Bijušais Valsts kases pārvaldnieks Aivars Veiss turpmāk vadīs "Parekss apdrošināšanas kompāniju".
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Upleja pavēstīja, ka otrdien komisija atļāva Veisam pildīt "Parekss" grupā ietilpstošās apdrošināšanas sabiedrības valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Veiss pastāstīja, ka piekritis darbam apdrošināšanas kompānijā, jo viņam izteiktais piedāvājums šķitis kā jauns izaicinājums. "Tā ir jauna joma, taču tās joprojām ir finanses, kurās man ir pieredze jau desmit gadus," paskaidroja Veiss.

""Parekss apdrošināšanas kompānija" jau ir iekarojusi stabilu vietu tirgū, un tās mērķi ir man interesanti," uzsvēra apdrošināšanas kompānijas jaunais valdes priekšsēdētājs.

Veisu no Finanšu ministrijas pārraudzībā esošās Valsts kases pārvaldītāja pienākumu pildīšanas atstādināja šoruden pēc saņemtajiem pārmetumiem par neatbilstošu valsts parāda apsaimniekošanu. Oktobrī ar Valsts civildienesta pārvaldes lēmumu Veisu pārcēla darbā uz Kultūras ministriju, bet viņš uzrakstīja atlūgumu.

"Parekss apdrošināšanas kompānija" ir dibināta 1994.gadā. Pēc "Lursoft" informācijas, patlaban "Parekss apdrošināšanas kompānijas" valdes priekšsēdētājs ir "Parekss bankas" direktoru padomes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Viktors Krasovickis. Apdrošināšanas sabiedrības padomi kopš vasaras vada bijušais ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš.

"Parekss apdrošināšanas kompānija" šogad 11 mēnešos parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 10,879 latu apjomā, kas ir par 2% vairāk nekā pērn un 10,3% no Latvijas risku apdrošināšanas kompāniju 11 mēnešos kopumā parakstītajām prēmijām. Apdrošināšanas atlīdzībās "Parekss apdrošināšanas kompānija" šogad 11 mēnešos izmaksāja 2,072 miljonus latu - par 13% mazāk nekā pērn.

"Parekss apdrošināšanas kompānija" ir piektā lielākā Latvijas risku apdrošināšanas sabiedrība pēc 11 mēnešos saņemto prēmiju apjoma no 13 strādājošajām.

"Parekss" grupā kopš vasaras strādā arī bijusī Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece Inguna Sudraba, kas pirms šā gada valsts budžeta grozījumu pieņemšanas, protestējot pret valdības politiku, paziņoja par aiziešanu no amata. Sudraba ir "Parekss bankas" viceprezidentes kreditēšanas jautājumos vietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!