Nākamā gada vidū a/s “Aldaris” plāno uzsākt “Pepsi-Cola” dzērienu ražošanu visam Baltijas tirgum, informē “Diena”. Līdz ražošanas uzsākšanai Aldaris būs oficiālais šo dzērienu izplatītājs Latvijā.
Pagaidām netiek konkretizēts ieguldīto investīciju apjoms ražotnē.

“Pepsi–Cola” dzērienus Latvijā savulaik jau ražoja rūpnīcā “Veldze”, taču 1997. gada maijā pārtrauca to darīt. Turklāt tas notika, neskatoties uz to, ka vēl 1994. gadā tika parakstīts sadarbības līgums ar “Veldzi” uz pieciem gadiem par dzērienu ražošanu un investīcijām šajā uzņēmumā.

Šobrīd “Pepsi–Cola” dzērienus Latvijā vēl izplata “Pepsi–Cola General Bottlers”. Taču jau šī gada oktobrī oficiāli tika paziņots, ka ar nākamo gadu “Pepsi–Cola” dzērienus Latvijā izplatīs “Aldaris”. Aldara līdzīpašnieks — kompānija Baltic Beverages Holding (BBH) — ir iegādājies tiesības izplatīt un ražot Pepsi produkciju visās Baltijas valstīs, raksta “Diena”.

“Pepsi–Cola” un “Coca–Cola” ir lielākie atspirdzinošie dzērienu ražotāji pasaulē, kā arī lielākie savstarpējie konkurenti. Tiek plānots, ka savukārt Igaunijā “Pepsi” dzērienus izplatīs tur BBH piederošā “Saku” alus darītava, bet Lietuvā — “Kalnapilis” alus darītava, kas arī ietilpst BBH.

Līdz šim Latvijā tirgotos dzērienus ieveda no Polijas. “Pepsi” populārākie dzērieni ir citrusu augļu limonāde "7 Up" un apelsīnu dzēriens "Mirinda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!