Foto: Shutterstock

Šī gada sešos mēnešos Latvijā kopumā saražots 5,301 miljons dekalitru alus, kas ir par 5% mazāk nekā 2014. gada sešos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Pērn alus ražošanas apjomi Latvijā samazinājušies par 34%, jo viens no iepriekšējo gadu lielākajiem alus ražotājiem "Aldaris" ievērojami samazinājis alus ražošanas apjomus, daļu ražošanas pārceļot ārpus Latvijas, norāda VID.

Sešos mēnešos Latvijā ievests 4,401 miljons dekalitru alus, un tas ir par 2% mazāk nekā pagājušā gada sešos mēnešos.

Kopumā sešos mēnešos Latvijā patēriņam nodoti 8,344 miljoni dekalitru alus, un tas ir par 6% vairāk nekā 2014. gada sešos mēnešos.

2015. gada jūnija beigās 30 komersantiem ir patstāvīgās mazās alus darītavas statuss. No kopējā Latvijā 2015. gada sešos mēnešos saražotā alus apjoma mazajās alus darītavās (tādējādi saņemot akcīzes nodokļa atvieglojumu 50% apmērā) saražoti 22% (1,187 miljoni dekalitru) no kopējā Latvijā ražotā alus daudzuma, kas ir par 2% vairāk nekā 2014. gada sešos mēnešos. VID atzīmē, ka patstāvīgo mazo alus darītavu darbība ir jau ilggadēja un ar nozīmīgu ietekmi uz alus ražošanas apjomiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!