Foto: LETA

Otrdien, 27. septembrī, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikšanās laikā ar OECD Uzņēmējdarbības un rūpniecības konsultatīvās padomes ("Business and Industry Advisory Committee" - BIAC) ģenerālsekretāru Bernhardu Velški, uzsvēra neapstāties pie sasniegtā un maksimāli izmantot OECD sniegtās iespējas.

Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka šobrīd ir svarīgi neapstāties pie sasniegtā. "Kopā ar uzņēmējiem mums jāspēj maksimāli izmantot OECD sniegtās iespējas. OECD gan stimulē arvien uzlabot uzņēmējdarbības vidi, gan atver jaunas durvis Latvijas uzņēmējiem starptautiskos tirgos. Tāpat tas rada priekšnosacījumus arī ārvalstu tiešo investīciju pieaugumam Latvijā," atzina parlamentārā sekretāre.

Velške atzinīgi novērtēja ievērojamo darbu, ko Latvija paveikusi iestāšanās OECD procesā. Tāpat Velške atzina, ka Latvijas definētās prioritātes turpmākajai sadarbībai ar OECD - produktivitātes veicināšana, darba tirgum nepieciešamo prasmju attīstīšana, cīņa ar korupciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas - sakrīt ar BIAC prioritātēm, kas savukārt ir svarīgas biznesam.

Kalniņa-Lukaševica arī atzīmēja Latvijas uzņēmēju un to apvienību atbalstu Latvijas ceļā uz dalību organizācijā, kā arī aicināja uz vēl ciešāku Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un BIAC sadarbību, kas Latvijas uzņēmēju pārstāvjiem sniegtu iespējas nepastarpināti piedalīties OECD darbā.

Jau vēstīts, ka BIAC ģenerālsekretārs ir ieradies vizītē Latvijā, lai ar LDDK un tās biedriem pārrunātu Latvijas uzņēmēju ieguvumus no dalības OECD, kā arī iespējas LDDK iegūt pilntiesīga dalībnieka statusu BIAC. Ģenerālsekretārs vizītes laikā tikās arī ar Ministru prezidentu, Ekonomikas ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas augsta līmeņa pārstāvjiem.

BIAC ir starptautisks biznesa tīkls un oficiāls OECD sadarbības partneris, kas organizācijā pārstāv OECD dalībvalstu uzņēmēju viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!