Foto: PantherMedia/Scanpix
Piesaistot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu, Daugavpils novada Ambeļu pagasts ir atjaunojis kultūras namu, liecina pašvaldības mājaslapā pieejamā informācija.

Piecdesmito gadu beigās gadu būvētā ēka nebija remontēta vairāk nekā 20 gadus. Jūlija nogalē būvuzņēmējs SIA "Gādība" pabeidzis nama kapitālo remontu, kā rezultātā ēkai ir atjaunotas iekštelpas un ierīkota moderna katlu māja.

Projekts kopumā izmaksāja 172 000 latus, no tiem 15% jeb 14 000 latus sedza Daugavpils novada dome.

Komisija pēc ēkas apsekošanas parakstīja objekta nodošanu ekspluatācijā, uzdodot novērst konstatētos trūkumus drošības pasākumu jomā un ventilācijas sistēmā.

Komisijas vadītāja un Daugavpils novada domes Būvvaldes vadītāja Nansija Tamane norādījusi, ka kultūras nams tagad ir augstā līmenī gan no dizaina, gan funkcionalitātes viedokļa.

Tamane gan norādījusi, ka būtu ļoti vēlams rast iespēju nomainīt arī jumtu, jo finanšu trūkuma dēļ projektā bija paredzēta tikai bēniņu siltināšana. "Jau šobrīd jumta iesegums ir jāmaina. Objekts ir skaists, bet tā "cepure" palikusi vecā," secinājusi Tamane.

Ambeļu pagasta pārvaldes vadītājs Guntars Melnis atzinis, ka būvēšanas process nebija vienkāršs. "Šī gada laikā ir smagi un grūti gājis saskaņošanas un likumdošanas dēļ – pilnīgi dažādas interpretācijas par dažādām normām un vajadzībām. Tas, protams, atstāj ne tik pozitīvu iespaidu," norādījis Melnis.

Kultūras nams Ambeļos tiek plaši izmantots, jo tur aktīvi darbojas pašdarbības kolektīvi un interešu grupas, rīkojot dažādus kultūras pasākumus, īpašu vērību veltot jauniešiem un bērniem. Ambeļu kultūras nama jaunajās un gaišajās telpās atvēlēta vieta arī pagasta bibliotēkai.

Vietējiem iedzīvotājiem iespēja apskatīt rekonstruēto kultūras namu un iemēģināt jauno deju grīdu būs 6.augustā, Ambeļu pagasta svētkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!