Foto: LETA

Latvijā būtu nepieciešams uzlabot un centralizēt Eiropas Savienības (ES) fondu apguves sistēmu, trešdien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

ES fondu līdzekļu apgūšanā ir iesaistītas astoņas iestādes, bet Ārlietu ministrija (ĀM) uzskata, ka pietiktu ar vienu vai, lielākais, divām institūcijām. Rinkēvičs gan piebilda, ka ar fondu apgūšanas sistēmas centralizēšanu nevajag aizrauties, lai nerastos "pudeles šaurā kakliņa" efekts.

Politiķis aicināja jautājumus par šo jomu uzdot Finanšu ministrijai un finanšu ministram Andrim Vilkam (V). Ārlietu ministrs uzskata, ka uz citu ES valstu fona Latvija fondu apguvē izskatās labi, taču "mēs nevaram gulēt uz lauriem".

Saeimas deputāti Ojārs Ēriks Kalniņš (V) un Boriss Cilevičs (SC) centās no Rinkēviča uzzināt, kā ES mēģina panākt, lai Grieķija caur kaut kādu kompromisa variantu atzīst Maķedonijas oficiālo nosaukumu, kā arī lai Grieķija neliek šķēršļus šīs valsts dalībai starptautiskajās organizācijās. Ārlietu ministrs skaidroja, ka dažkārt ir labāk "paņemt papildu laiku" un uz atrisinājumu virzīties pakāpeniski, nevis rīkoties ļoti stingri.

Piektdien komisijas sēdes laikā tika pārrunāta arī situācija Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!