Šodien Latvijas Privatizācijas aģentūrā (PA) atvērti abi iesniegtie PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizācijas pretendentu sākotnējās cenas piedāvājumi uzņēmuma 68% akciju paketes pirkšanai.
Interneta kompānija DELFI piedāvāja iespēju visiem Interneta lietotājiem sekot šim procesam, izmantojot gan videoattēlu, kas iegūts no divām videokamerām, gan arī paskaidrojošo tekstu.

Pirmo reizi Centrālās un Austrumeiropas valstu privatizācijas procesa gaitā interneta lietotājiem reālā laika režīmā bija iespēja vērot notiekošo internetā. Tādējādi Latvija ir kļuvusi par pirmo valsti, kas uzsāk e-privatizāciju.

PA uzskata, ka līdz ar e-privatizācijas ideju, privatizācijas process Latvijā ir kļuvis par vienotas e-Latvijas koncepcijas sastāvdaļu. Piedāvājumus notāra klātbūtnē atvēra PA pilnvarota persona Inga Piterniece. Aplokšņu atvēršanā piedalījās arī PA ģenerāldirektors Jānis Naglis, LK finansu konsultanta pārstāvis un sabiedrības par atklātību "Delna" pārstāve.

Kā ziņots, LK privatizācijas pretendenti sākotnējās cenas piedāvājumus varēja iesniegt līdz 4.aprīlim.

Paredzēts, ka Ministru kabinets LK akciju paketes minimālo cenu varētu noteikt 10.aprīlī. LK akciju paketes izsole plānota 11.maijā. LK privatizācijas noteikumos paredzēts, ka 68% LK pamatkapitāla jeb 136 miljonus akciju pārdos stratēģiskajam investoram vienotā akciju paketē. LK akciju kontrolpaketes īpašnieku noteiks izsolē. LK pamatkapitāls ir 200 miljoni latu, kas sadalīts 200 miljonos akciju. Vienas akcijas nominālvērtība ir viens lats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!