Rīgas domes Būvvalde pirmdien izsniegusi tehnisko uzdevumu Eiropas atlaižu veikalu tīkla “Lidl” tirdzniecības centra projektam, kuru iecerēts uzbūvēt Rīgā Duntes ielā.
“Lidl” ir Vācijas koncerns, kura veikalu tīklos tirgo pārtiku ar atlaidēm.

Būvvaldes vadītājs Ilmārs Likums portālam “Delfi” pavēstīja, ka pirmdienas rīta ir parakstīts projekta izstrādes tehniskais uzdevums. Jauno tirdzniecības centru “Lidl” tīkls plāno uzcelt Sarkandaugavas tirgus vietā Duntes ielā 25.

Projektu izstrādājis arhitektu birojs “Arho”. Arhitekts Ilmārs Bite pastāstīja, ka iecerētā tirdzniecības centra platība būs 2000 kvadrātmetri.

Nekustamo īpašumu kompānijā “Latio” portālam “Delfi” pavēstīja, ka “Lidl” aktīvu meklē iespējas izveidot savu veikalu tīklu dažādās Latvijas pilsētās. “Lidl” interesējās par dažādiem neapbūvētajiem zemes gabaliem, kuru platība ir vismaz 6500 kvadrātmetri, ka arī nekustamie īpašumi ar tirdzniecības un noliktavas platībām pirmajā stāvā, kuru platība ir no 1200 līdz 1400 kvadrātmetriem, bet autostāvvietu skaits 130 – 200 vietas.

Pats “Lidl” pagaidām plašāku informāciju par savām iecerēm nesniedz, iepriekš presē ir izskanējis, ka “Lidl’ plāno atvērt veikalus Liepājā un Jelgavā. Taču Jelgavas pašvaldība atteica lūgumam par tirdzniecības centra būvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!