Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis ir iepazinies ar Privatizācijas aģentūras (PA) atzinumu par PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) jauno tankkuģu iegādes darījumu, un, kā aģentūru LETA informēja ministrs, acīmredzot, LK valsts pilnvarniekiem būs jāatstāj ieņemamie amati.
Kā skaidroja Kalvītis, PA atzinumā viennozīmīgi konstatēts, ka LK valsts pilnvarnieki nav pildījuši savos pilnvarojuma līgumos noteiktos uzdevumus.

Ekonomikas ministrs šodien radušos situāciju pārrunājis ar PA ģenerāldirektoru Jāni Nagli. Ja aģentūras vadītājs tuvākajā laikā nepieņems lēmumu par LK pilnvarnieku atsaukšanu, ekonomikas ministrs dos rakstisku rīkojumu Naglim šo procedūru veikt. Ministrs apliecināja, ka pilnvarnieku atsaukšanai ir jānotiek līdz PA padomes sēdei, kas notiks piektdien, 14.septembrī.

Sarunā ar aģentūru LETA LK valsts pilnvarnieks Ivars Kalvišķis atturējās no komentāriem par ekonomikas ministra nodomiem. Kā norādīja pilnvarnieks, viņš vēlas iepazīties ar oficiāliem lēmumiem, kā arī to argumentāciju, turklāt jautājums par pilnvarnieku atsaukšanu ir ekonomikas ministra kompetencē.

"PriceWaterhouseCoopers" atzinums par tankkuģu iegādes darījumu, ko lūdza sniegt LK valsts pilnvarnieki, ir sagaidāms tuvākajā laikā - līdz šīs nedēļas nogalei, prognozēja Kalvišķis.

Kā aģentūra LETA uzzināja PA Ārējo sakaru grupā, pagaidām PA izvērtē situāciju un apkopo informāciju. PA ģenerāldirektors Jānis Naglis vēl nav pieņēmis lēmumus saistībā ar LK pilnvarniekiem.

Kā ziņots, PA konstatēja, ka, pieņemot lēmumus par tankkuģu iegādi, savas pilnvaras nav pārkāpusi ne LK valde, ne padome, ne pilnvarnieki. Analizējot blakus apstākļus, uzdevumus, kas jāveic LK amatpersonām, PA konstatēja atsevišķus pārkāpumus pilnvarnieku rīcībā, nesniedzot informāciju.

Atzinums sagatavots, veicot analīzi, kas balstīta uz to, kādas iespējas būtu tiesā pierādīt attiecīgo vainas pakāpi attiecīgajām LK institūcijām - valdei, padomei, pilnvarniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!