Foto: LETA

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) Eirāzijas transporta koridoru attīstības kontekstā saskata sadarbības iespējas ar Dienvidkoreju, pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

Augulis trešdien, 31.maijā, Starptautiskā transporta foruma (ITF) laikā Vācijas pilsētā Leipcigā tikās ar Korejas Zemes infrastruktūras un transporta ministrijas Visaptverošās transporta politikas biroja ģenerāldirektoru un pārrunāja abu valstu iespējamo sadarbību.

"Eirāzijas transporta koridoru attīstības kontekstā saskatām divpusējās sadarbības iespējas, piedāvājot risinājumus Dienvidkorejas tirdzniecības plūsmu organizēšanai uz Eiropu, īpaši Skandināviju, izmantojot tādas Latvijas priekšrocības kā izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis, efektīvā, drošā un konkurētspējīgā transporta sistēma, labi attīstītā loģistikas infrastruktūra, kā arī biznesa pieredze sadarbībā ar Krieviju un NVS valstīm," uzsvēra Augulis.

Ministrs aicināja Dienvidkorejas uzņēmējus investēt loģistikas centru izveidē Latvijā, kā arī veidot uzņēmumus brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās, piedāvājot dažādus nosacījumus, tostarp iespēju ražotājiem samazināt izmaksas, ražojot Latvijā Eiropas Savienības tirgum.

Patlaban aktīva divpusējā sadarbība starp Latviju un Dienvidkoreju nenotiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!