Lielākā Latvijā strādājošā banka "Swedbank" joprojām ir stabila, par ko liecina uzkrātais pašu kapitāls, bankas likviditātes rādītāji un gūtā peļņa, otrdien publicētajā intervijā laikrakstā "Dienas Bizness" sacījis "Swedbank" vadītājs Māris Avotiņš.
Tādējādi Avotiņš noliedzis izskanējušās runas, ka globālā ekonomiskā krīze atstājusi pēdas arī uz Latvijas banku sektoru un, konkrētāk, "Swedbank".

Pēc Avotiņa teiktā, banku stabilitāte ir vērtējama pēc trim kritērijiem. Pirmais no tiem ir bankas kapitāls, kas ir 12,66%, kamēr pēc starptautiskajiem kritērijiem jābūt vismaz 8%. Otrs kritērijs esot likviditāte - ja normatīvs ir 30%, tad "Swedbank" tā esot virs 40%. Visbeidzot, pēdējais apstāklis ir peļņa - līdz 30. jūnijam "Swedbank" tā gada laikā bijusi 12,1%.

Jau vēstīts, ka finanšu pasaulē lielu satraukumu ir radījuši pēdējās nedēļās pieredzētie bankroti ASV. Par savu bankrotu jau paziņojusi "Lehman Brothers", finansiālas problēmas piedzīvo vēl citas gan ASV, gan citu valstu kompānijas, savukārt divas lielākas nekustamo īpašumu kompānijas no bankrota vismaz pagaidām ir paglābusi ASV valdība, savā pārziņā pārņemot tās saistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!