Foto: LETA

Baltijas mīlētāko zīmolu saraksta pirmajā vietā ir zīmols "Google", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja zīmolu topa veidotāji "DDB Consulting".

Baltijas mīlētāko zīmolu saraksta otrajā vietā ir "Nokia", trešajā - "Skype". Topa ceturtajā vietā ierindojies zīmols "Swedbank", piektajā - "Maxima", sestajā - "Facebook", septītajā - "TV3".

Baltijas desmit mīlētāko zīmolu sarakstu noslēdz "YouTube", "Raffaello" un "Fairy", kas attiecīgi ierindojās astotajā, devītajā un desmitajā vietā.


Zīmols "Google" ir arī Latvijas mīlētāko zīmolu saraksta augšgalā. Arī pagājušajā gadā "Google" bija šī topa pirmajā vietā.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu savas pozīcijas Latvijas mīlētāko zīmolu topā nav mainījis arī "Inbox", kas ierindojas otrajā vietā.

No septītās vietas pagājušajā gadā uz topa trešo vietu šogad pakāpies zīmols "Swedbank", savukārt "Nokia" šogad salīdzinājumā ar 2011.gadu nemainīgi saglabājusi ceturto vietu.

Latvijas piektais mīlētākais zīmols bijis "Skype", kas pagājušajā gadā topā nebija. No astotās vietas 2011.gadā uz sesto vietu šogad pakāpies zīmols "Draugiem", savukārt "Laima" no piektās vietas noslīdējusi uz septīto vietu, "Rimi" - no sestās vietas uz astoto un "Maxima" - no trešās vietas uz devīto.

Savukārt zīmols "Provansas Francis" no 20.vietas pērn šogad pakāpies uz desmito vietu.

Šogad par gada kvalitatīvāko zīmolu atzīts "Nike", par unikālāko - "Lāči", par augošāko - "Lauma Lingerie", par izdevīgāko - "Maxima" un par sociālajos tīklos ietekmīgāko zīmolu atzīts "Forum Cinemas".

"Labā ziņa pašmāju uzņēmumiem ir tāda, ka Latvijā radīti zīmoli ir iekļuvuši starp Baltijā iecienītāko zīmolu Top 50 un vairākās nozarēs esam apsteiguši mūsu tuvākos kaimiņus," topu rezultātus raksturoja "DDB Latvija" izpilddirektors Andris Rubīns.

Kā slikto ziņu Rubīns minēja faktu, ka Baltijas mērogā mūsu kaimiņi ir sasnieguši augstākas vietas topā un var lepoties ar tādiem grandiem kā "Skype" un "Maxima", kas ieņēmuši Baltijas topa "Top 5" virsotni.

Kā pastāstīja žurnāla "Kapitāls" sabiedrisko attiecību konsultants Raimonds Ločmelis, Baltijas un Latvijas 50 mīlētāko zīmolu saraksts ir publicēts žurnāla "Kapitāls" oktobra numurā, kurš pie lasītājiem nonāks jau rīt, 19.septembrī.

Kā ziņots, šogad zīmolu topu veido aģentūra "DDB Latvija" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "GfK Custom Research Baltic" un žurnālu "Kapitāls".

Latvijas mīlētāko zīmolu tops tiek veidots jau kopš 2004.gada, savukārt Baltijas mīlētāko zīmolu tops šogad sastādīts pirmo reizi. Mīlētāko zīmolu topi kalpo kā atskaites punkts patērētāju attieksmes, dzīves stila un ieradumu atspoguļošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!