Foto: LETA
Šogad 28 ārvalstu uzņēmumi ir nolēmuši investēt, vai arī attīstīt jau esošās ražotnes Latvijā par kopumā 117,33 miljoniem eiro. Šiem projektiem pilnībā īstenojoties, tiks radītas 1110 jaunas darba vietas, liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) aplēses. Portāls "Delfi" apkopo ārvalstu investoru projektus, kuri sola būtisku pienesumu pašmāju ekonomikai. Daļa no apkopotajiem projektiem pagaidām ir konfidenciāli.


Latvijā radīs programmas Somijas mikroshēmām


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāds Somijas elektronikas ražotājs Latvijā dibina uzņēmumu, kas nodarbosies ar programmatūras izstrādi savam meitas uzņēmumam, kas savukārt ražo dažāda veida mikroshēmas. Pagaidām nav informācijas par plānoto investīciju apmēru, tomēr zināms, ka tiks radītas ap desmit darba vietām.

Baltkrievi investēs 84 miljonus eiro


Foto: AP/Scanpix
Kāds Baltkrievijas investors grasās Rīgā izveidot multifunkcionālu loģistikas centru. Plānotais investīciju apjoms ir 84 miljoni eiro, bet jauno darba vietu skaits vēl nav aplēsts.

ASV kokrūpnieks paplašinās


Foto: Shutterstock

ASV kokrūpniecības uzņēmums, kas jau strādā Latvijā, iecerējis ieguldīt divus miljonus eiro, lai paplašinātu savu darbību. LIAA uzņēmuma nosaukumu pagaidām neatklāj.

Liepājā ražos higiēnas preces


Foto: LETA
Dažādu higiēnas preču ražotājs no Krievijas "Cotton Club" šogad ir pabeidzis apvienošanās darījumu ar Itālijas kompāniju "Sanitars", kas nodrošinās ražošanas paplašināšanu un pieeju jauniem eksporta tirgiem. Liepājā paredzēts izveidot tekstila izstrādājumu ražotni, tajā ieguldot divus miljonus eiro.

Jelgavā britu uzņēmums nopērk vietējo


Foto: F64
"Radius Systems" no Lielbritānijas, kas ir viens no lielākajiem plastikātu cauruļu ražotājiem, kas piedāvā caurules gāzes, ūdens, kanalizācijas un telekomunikāciju risinājumiem, iegādājies Latvijas uzņēmumu. Tāpat kompānija veikusi papildus investīcijas ražotnes modernizācijā, kopējam investīciju apjomam sasniedzot 1,8 miljonus eiro.

Vācijas kokrūpnieks Inčukalnā paplašinās


Foto: LETA
Vācijas kokapstrādes uzņēmums "Rettenmeier AG" jau ilgus gadus strādā Latvijā. Kompānija ir apmierināta ar savu līdzšinējo darbību un regulāri veic investīcijas savas darbības uzlabošanā un paplašināšanā. Arī 2014.gadā uzņēmums modernizējis ražotni, veicot investīcijas 1,1 miljona eiro apmērā.

Japāņi Rīgā būvēs viesnīcu


Foto: LETA
Japānas viesnīcu ķēde nolēmusi Rīgā celt jaunu viesnīcu. Kopumā pasaulē kompānijai pieder vairāk nekā 240 viesnīcas. Uzņēmums Rīgā ir iegādājies zemes gabalu, sākotnējās investīcijas ir 0,83 miljoni eiro.

'Regula' Daugavpilī paplašināsies


Foto: stock.xchng
Daugavpils uzņēmums "Regula Baltija" kas ražo dokumentu, banknošu un vērtspapīru autentiskuma pārbaudīšanai paredzētas iekārtas, plāno paplašināties, izmantojot investīcijas no Baltkrievijas. Uzņēmums strādā jau vairāk nekā 20 gadus. 2014. gadā uzņēmums izlēmis veikt papildus investīcijas tehnoloģiskajā aprīkojumā, un projekta rezultātā uzņēmumam būs nodrošināta augsta kvalitātes kontroles kapacitāte un ieviesta jauna automātiskās dokumentu pārbaudes iekārta. Investīciju apjoms ir 100 000 eiro.

Kanādieši Kurzemē meklēs derīgos izrakteņus


Foto: AP/Scanpix
Investors no Kanādas Ginguro Exploration pētīs derīgo izrakteņu ieguvi Kurzemē. Valdība ar uzņēmumu ir parakstījusi nodomu protokolu par izpēti. Investīciju apjoms pagaidām nav zināms.

Šveicieši veido centru Latvijā


Foto: PantherMedia/Scanpix
Uzņēmums no Šveices izveidojis kompāniju Latvijā, lai nodrošinātu celtniecības materiālu tirdzniecību reģionā. Investīciju apjoms pagaidām nav zināms.

Itālijas multimediju kompānija Liepājā


Foto: AP/Scanpix
Itālijas kompānija, kas nodarbojas ar multimediju satura ražošanu, iespiešanu, distribūciju un mārketingu, atvērusi savu pārstāvniecību Liepājā.

Dāņu kokrūpnieks izplešas


Foto: DELFI

Dānijas investoru uzņēmums kopš 2004.gada Latvijā ražo koka līstes. Produkcija tiek eksportēta uz Skandināvijas valstīm. Šogad uzņēmums pieņēmis lēmumu paplašināties, investējot gan ražošanas ēkās, gan iekārtās.

Zviedri Rīga apkops lidmašīnas


Foto: LETA
Zviedru uzņēmums, kas nodarbojas ar lidmašīnu tehnisko apkopi, vasarā atvēris filiāli Latvijā, starptautiskajā lidostā "Rīga". Kompānija jau sākusi daļu no tehniskās apkopes darbībām pārcelt uz Rīgu.

Krievijas uzņēmums radīs laku ražotni


Foto: Shutterstock
Investors no Krievijas pieņēmis lēmumu paplašināt esošo darbību, kas patlaban ir Krievijā saražotās produkcijas tirdzniecība, veidojot nelielu laku ražotni Latvijā.

Rēzeknē Nīderlandes investori ražos eļļu


Foto: stock.xchng
Nīderlandes uzņēmums nolēmis Rēzeknē veidot biomasas (koka šķeldas) pārstrādes rūpnīcu, kurā kā gala produkts tiks ražota pirolīzes eļļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!