Foto: Bauskas novada pašvaldība
Bauskā noslēgušies tilta būvdarbi pār Mūsas upi. Kopējās projekta izmaksas bijušas aptuveni piecu miljonu eiro apmērā, - 3,4 miljono eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums, pārējie līdzekļi rasti valsts budžeta dotācijā, kā arī piesaistīts Bauskas novada  līdzfinansējums, informē pašvaldībā.

Lai būvobjektu varētu uzskatīt par pabeigtu pasūtītājam, būvdarbu veicējam, būvuzraugiem, projekta autoriem un Būvvaldei vēl jāparaksta akts par objekta nodošanu ekspluatācijā. Plānots, ka tas varētu notikt novembrī, tiklīdz Būvvalde būs izskatījusi visu izpilddokumentāciju.

Tehnisko projektu izstrādāja un aktualizēja, un autoruzraudzību veica SIA "Projekts 3", būvuzņēmējs - SIA "Tilts", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Firma L4", arheoloģisko uzraudzību Jānis Grūbe, slodzes pārbaudi kā pagaidu, tā jaunajam tiltam veica SIA "Inženierbūve."

Kā norāda projekta vadītāja Guna Purene, sadarbība ar visiem projekta īstenošanā iesaistītajiem uzņēmumiem bija ļoti veiksmīga. "Protams, darba procesā neizbēgami jāsastopas ar problēmām, taču šajā objektā to risinājumi tika rasti ātri," teic.G.Purene. "Būvuzņēmēji, projektētāji, būvuzraugi bija pretimnākoši, atsaucīgi, ievēroja laika grafikus, kas projektu īstenošanā ir ļoti būtisks faktors. Esam patiesi apmierināti ar sasniegto rezultātu," stāsta projekta vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!