Baltijas mediju kompānijas "Delfi" īpašnieces Igaunijas mediju grupas "Ekspress Grupp" galvenais akcionārs un padomes loceklis Hanss Luiks trešdien paziņoja, ka bijušajai mediju kompānijas "Eesti Media" vadībai uzņēmējiem Martam Kadastikam, Mēlisam Luhtam, Andresam Kullam un Tomasam Isakam pēc būtības nekad nav piederējušas "Eesti Media" akcijas .

"Es nekad neesmu uzskatījis, ka Kadastikam un citiem vadītājiem patiešām būtu piederējušas "Postimess" akcijas. Iespējams, tas jau no sākuma bija veids, kā izmaksāt sava veida atlaišanas prēmiju.

Tieši tāpat, manuprāt, BNS nekad nav piederējis Ilmaram Kompusam, uz kura vārda sākotnēji bija akcijas. Kompusa kompānijai tieši tādā pašā veidā "pieder"[nekustamā īpašuma portāls] "City24".

Tiek teikts, ka daļa Latvijas BNS ir pārdota bankrota administratoram Arno Megi. Tajā nav nekādas biznesa loģikas," Luiks sacīja aģentūrai BNS.

Jau vēstīts, ka Kadastiks, Luhts, Kulls un Isaks nolēmuši pārdot savas akcijas mediju koncernā, Latvijas portālu "TVNet" un "Apollo" īpašniekā "Eesti Meedia" Igaunijas kompānijai "UP Invest", kuras īpašnieks ir uzņēmējs Marguss Linnamē un kas kontrolē ziņu aģentūru un mediju monitoringa uzņēmumu grupu "Baltic News Service" (BNS).

2013.gada septembrī Norvēģijas mediju koncerns "Schibsted" ar līdzšinējo "Eesti Meedia" vadītāju Kadastiku parakstīja gandrīz 30 miljonus eiro vērtu līgumu, kas paredz, ka kompānija "Meedia Holding" pārņem visas "Eesti Meedia" akcijas.

Tolaik 50% "Meedia Holding" akciju piederēja kompānijai "Tamm Meedia", bet 50% - Linnamē koncernam "UP Invest". No "Tamm Meedia" valdes locekļiem Kadastikam piederēja 58% kompānijas akciju, bet Luhtam, Kullam un Isakam - katram 14%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!