Foto: AFI

Bijušais Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ģenerālsekretārs Kārlis Boldiševics pērn algu saņēmis četrās darbavietās atbildīgos amatos, teju dubultojies atalgojums padomes
locekļa amatā a/s "Latvijas kuģniecība".

Boldiševics, strādājot par ZZS Saeimas frakcijas konsultantu, pērn algā saņēmis 9786 latus, bet par darbu Jelgavas pilsētas domes Privatizācijas komisijas locekļa amatā - 2432 latus.
Tomēr ienesīgāki amati ir "Latvijas valsts mežu" (LVM) valdē un "Latvijas kuģniecības" (LK) padomē. LVM valdes locekļa amatā viņš pērn nopelnījis 32,2 tūkstošus latu, bet LK padomes locekļa amatā - 43,7 tūkstošus latu, kas ir teju divreiz vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad viņš saņēma 25,3 tūkstošus latu.

Viņa ienākumus pērn veidoja arī apdrošināšanas atlīdzība 2603 latu apmērā, procenti no "Norvik Bankas" 45 latu apmērā un ienākumi no saimnieciskās un komercdarbības 676 latu apmērā.

Kopumā bijušā ZZS ģenerālsekretāra ienākumi pērn bija 91,5 tūkstoši latu.

Boldiševicam pērnā gada laikā arī par kopumā 23,5 tūkstošiem latu samazinājušās parādsaistības, salīdzinot ar 2009.gadu. 2010.gada beigās parādsaistībās bija deklarēti 371 939 Šveices franku (aptuveni 199 tūkstoši latu) un 58,6 tūkstoši eiro (41,2 tūkstoši latu).

Pie pērn lielākajiem darījumiem viņš minējis aizdevuma izsniegšanu 15 tūkstošu latu apmērā un ziedojumu 4000 latu apmērā.

Boldiševicam skaidrā naudā glabājas 4600 latu, bet viņam nav uzkrājumu banku kontos. Viņam nepieder akcijas, vērstpapīri vai kapitāla daļas uzņēmumos.

Viņam ir zeme un ēkas Jelgavas novadā, bet kopīpašumā ar sievu Diānu - divi dzīvokļi Jelgavā.

Boldiševics pērn bijis arī SIA "Jelgavas ūdens" atbildīgais speciālists, atklātā sabiedriskā fonda "Vēja zirdziņš" padomes loceklis, biedrības "Vecāki Jelgavai" valdes priekšsēdētājs un
Latvijas Vecāku apvienības "Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei" vadītājs.

2008.gadā Boldiševics bija ceturtā labāk atalgotā amatpersona valsts iestādēs un uzņēmumos. Viņš bijis arī ZZS ģenerālsekretārs, bet 2010.gada sākumā šo amatu atstāja,
lai saglabātu amatu LVM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!