Foto: Publicitātes attēli

"Brazīlijas" jaunās telpas atradīsies Mārupē, netālu no lidostas, tām jau ir sagatavots projekts. Būvniecību iecerēts sākt šī gada rudenī, un pludmales sporta centrs būs gatavs 2019. gada pavasarī.

Ēka tiks būvēta kā kvalitatīva koka konstrukcija, ievērojot ekoloģijas un ilgtspējas principus. Apmeklētajiem tiks piedāvāti seši pludmales laukumi, ko savā starpā dalīs tenisisti un volejbolisti. Netiks aizmirsts arī par citiem "Brazīlijas" apmeklētājiem – ģimenēm un bērniem. Jaunuzceltajā hallē viņiem būs Latvijā vēl neredzētas tehnoloģiskas un interaktīvas izklaides.

Tā kā šī brīža "Brazīlijas" mājvieta tās tehnisko parametru – platības, griestu augstuma, kā arī augsto komunālo maksājumu – dēļ nav piemērota sporta centra tālākai attīstībai, tika pieņemts lēmums būvēt jaunas, ērtākās un daudzajiem apmeklētājiem piemērotākas telpas.

"Brazīlijas" idejas autors un pludmales volejbola attīstītājs Latvijā Andris Blaka teic, ka jau sen vajadzēja noorganizēt pārcelšanos uz jaunām telpām. Jaunajā hallē ir padomāts par visiem: ņemtas vērā gan profesionālu volejbolistu, gan tenisistu vēlmes. Objektā ir pietiekoši daudz vietas – turpat blakus tiks uzcelts āra stadions un nodrošinātas plašas bezmaksas autostāvvietas. Nemainīgs paliks arī galvenais fokuss – veselīga dzīvesveida piedāvājums bērniem un jauniešiem.

Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs ir gandarīts par privātajām iniciatīvām, veidojot infrastruktūru, kas veicina iedzīvotāju fizisko aktivitāti un rada iespējas veselīga un sportiska dzīvesveida īstenošanai ikdienā.

""Brazīlija" bija pirmā halle Latvijā, kurā bija iespējams visu gadu nodarboties ar pludmales volejbolu un viņi pirmie noticēja, ka šim sporta veidam Latvijā ir nākotne. Nākamās halles, kas vēlāk parādījās Rīgā, jau gāja pa pārbaudītu celiņu. Es diezgan bieži ziemā trenējos "Brazīlijā", kaut arī tā vairāk paredzēta jauniešiem un amatieriem. "Brazīlijas" aizsāktais turpinās, un šādas halles Latvijā attīstās un pilnveidojas – tas svarīgi ne tikai sporta veidam, bet arī jaunajai paaudzei. Jaunā "Brazīlija", tās jaunie laukumi būs ļoti kvalitatīvi un tos varēs izmantot starptautisku pasākumu organizēšanā, kas pēdējos divos gados Latvijā kļuvis ļoti aktuāli. Šogad gan Pasaules kausa posms, gan Eiropas posms norisinājās iekštelpās, tā ka, iespējams, jau ziemā varam sagaidīt arī kādu no Pasaules kausa posmiem Latvijā," norāda viens no vadošajiem Latvijas pludmales volejbolistiem, Olimpisko spēļu dalībnieks Aleksandrs Samoilovs.

Arī Eiropas U18 un Eiropas U22 čempione pludmales volejbolā Tīna Graudiņa savas profesionālās gaitas ir uzsākusi pludmales sporta centrā "Brazīlijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!