Darba devēju visvairāk ieteiktās mācību iestādes ir Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Universitāte (LU), Banku augstskola un Latvijas Lauksaimniecības universitāte, liecina Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla "Prakse.lv" pētījums.

Starp ieteiktajām augstskolām ir arī Biznesa augstskola "Turība", Rīgas Tehniskā koledža, Vidzemes augstskola, Rīgas Stradiņa universitāte, Alberta koledža, Rīgas Ekonomikas augstskola (Stockholm School of Economic).

Šis tops tiek veidots, balsoties uz darba devēju ieteikumiem, ar mērķi palīdzēt 33 500 pamatskolas un vidusskolas absolventiem šovasar izdarīt pareizo profesijas un izglītības iestādes izvēli.

Viedokli karjeras portālā "Prakse.lv" kopumā izteica 170 nozīmīgi Latvijas uzņēmumi, tostarp "Latvenergo", "Rīgas Siltums", "Nordea", "Rietumu banka", "Cēsu alus", "Severstaļlat", "Grindeks", "Maxima", "Latvijas Valsts meži", "RE&RE" un daudzi citi, iesakot profesijas un izglītības iestādes, kuras tie uzskata par pietiekami atbilstošām speciālistu sagatavošanā, lai tiem piedāvātu darbu uzņēmumā.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone norāda, ka ir radīta iespēja pašiem uzņēmumiem ieteikt jauniešiem, kuras profesijas apgūt, kā arī ieteikt izglītības iestādes, kuru īstenotās izglītības kvalitātei uzņēmumi uzticas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!