Foto: F64
Finanšu ministrija (FM) sagatvojusi grozījums ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB) noslēgtajos akciju sabiedrības "Parex banka" akciju pirkuma un akcionāru līgumos, kas paredz darījumu ar ERAB par "Parex bankas" akciju pārdošanu pabeigt divos posmos, informē FM.

Kā skaidro FM, grozījumi izstrādāti, lai iepriekš noslēgtā darījuma nosacījumi atbilstu Eiropas Komisijas (EK) atļautajam valsts atbalsta apmēram un nodrošinātu darījuma pabeigšanu divos posmos.

Akciju pirkuma līgums par 25% plus vienas valsts akciju sabiedrībai "Privatizācijas aģentūra" piederošās “Parex bankas” akcijas pārdošanu ERAB un akcionāru līgums tika parakstīti šā gada 16. aprīlī. Akciju pirkuma līgums paredz, ka darījuma noslēgums notiek pēc tam, kad ir izpildīti vairāki atliekošie nosacījumi, tai skaitā saņemta EK atļauja pamatkapitāla palielināšanai līdz 12% likviditātes rādītājam.

Šā gada 11. maijā no EK saņemtā atļauja paredzēja pamatkapitāla palielināšanu līdz 11% likviditātes rādītājam. Līdz ar to darījuma pabeigšanai nepieciešams veikt grozījumus noslēgtajos līgumos, lai tie atbilstu EK atļaujā noteiktajam atbalsta apmēram. Lai izpildītu šo nosacījumu, Latvijas puse ir konceptuāli vienojusies ar ERAB par darījuma noslēgumu divās daļās.

Jau vēstīts, ka iepriekš līdz jūlija beigām bija iecerēts pabeigt darījumu ar ERAB. Patlaban 95,3% „Parex bankas” akciju pieder Privatizācijas aģentūrai (PA), bet 4,7% - mazākuma akcionāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!