Foto: F64

Pēdējās nedēļas laikā degvielas cenas "Statoil" staciju tīklā kopumā samazinātas par trim centiem benzīnam un diviem centiem dīzeļdegvielai, informēja "Statoil Fuel & Retail Latvia" Degvielas kategorijas vadītājs Armands Žubulis.

Viņš skaidro, ka līdz ar to, reaģējot uz cenu izmaiņām pasaules biržās, "Statoil" degvielas uzpildes stacijās degvielas cenas kopš jūlija vidus kopumā ir samazinātas par desmit centiem benzīnam un 12 centiem dīzeļdegvielai, sasniedzot attiecīgi 1,154 eiro litrā un 1,034 eiro litrā. Atsevišķās stacijās dīzeļdegvielas cena ir 0,999 eiro litrā, savukārt benzīna cena - 1,110 eiro litrā.

Līdzīga tendence ir arī citu tīklu degvielas uzpildes stacijās. Kā liecina LETA degvielas cenu apskats, piemēram, "Neste" benzīna litra cena nedēļas laikā ir samazinājusies par trim centiem, bet dīzeļdegvielai - par diviem centiem. "Lukoil benzīna cena kritusies par 2,5 centiem, bet dīzeļdegvielai - par diviem centiem.

Kā ziņots, 20.augustā degvielas tirgotāji informēja, ka pēdējā mēneša laikā cenas degvielas uzpildes stacijās benzīnam ir samazinātas par astoņiem centiem un dīzeļdegvielai par 11 centiem

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvojušas strauju kritumu, sasniedzot zemāko līmeni pēdējo vairāk nekā sešu gadu laikā saistībā ar bažām par vājo Ķīnas ekonomiku un pārmērīgām enerģijas piegādēm pasaulē.

ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cena oktobra piegādēm pirmdien tirdzniecības sesijas noslēgumā samazinājusies par 2,21 dolāru - līdz 38,24 dolāriem (33,26 eiro) par barelu, reģistrējot zemāko līmeni kopš 2009.gada februāra.

Savukārt Londonas "Brent" jēlnaftas cena sarukusi par 2,8 dolāriem, veidojot 42,69 dolārus (37,13 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2009.gada marta.

Naftas cenas reaģējušas uz kritumu pasaules lielākajās akciju biržās saistībā ar vērienīgu lejupslīdi Ķīnas fondu tirgū, kas izraisīja akciju pārdošanu Āzijā, Eiropā un ASV.

Šo straujo lejupslīdi galvenokārt izraisījusi Šanhajas akciju birža, kuras indekss pirmdien tirdzniecību noslēdza ar kritumu 8,49% apmērā, reģistrējot straujāko vienas dienas lejupslīdi pēdējo vairāk nekā astoņu gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!