Foto: AFP/Scanpix

Ja "Lukoil" pārdotu savas stacijas un Latvijas tirgū ienāktu jauns spēlētājs, tad saasinātos jau tā asā konkurence Latvijas degvielas tirgū, norādīja degvielas tirgotāji.

"Statoil Fuel&Retail Latvia" izpilddirektore Gunta Jēkabsone skaidroja, ka konkurence starp degvielas tirgotājiem Latvijā, jo īpaši pēdējo gadu laikā, ir bijusi ļoti sīva. Tā vienmēr liekot domāt par vēl labākiem pakalpojumiem klientiem, kā arī efektīvāku saimniekošanu. "Ja degvielas tirgū ienāks jauni spēlētāji, par to būs jādomā vēl intensīvāk," uzsver Jēkabsone.

"Statoil" pārstāve arī nenoliedza, ka kompānijai būtu interese iegādāties jaunas degvielas uzpildes stacijas. "Nepārtraukti analizējam iespējas paplašināties un attīstīt biznesu, jo īpaši vietās, kur nav mūsu degvielas uzpildes staciju," skaidro uzņēmuma vadītāja.

Uzņēmumā "Neste" savukārt skaidroja, ka, kamēr "Lukoil" darījums nav oficiāli noticis, kompānija atturas komentēt konkrēto situāciju. Vienlaikus tiek uzsvērts, ka konkurence Latvijas degvielas tirgū arī šobrīd ir ļoti sīva. Neskatoties uz situācijas iespējamo maiņu, "Neste Oil" arī turpmāk klientiem nodrošināšot zemāko iespējamo degvielas cenu.

Kā ziņots, Polijas naftas koncerns "PKN Orlen" ir oficiāli apstiprinājis, ka apsver iespējas paplašināt degvielas uzpildes staciju tīklu Lietuvā un Latvijā un neizslēdz iespēju pārņemt vismaz daļu degvielas uzpildes staciju, kuras abās valstīs pārdod Krievijas naftas kompānija "Lukoil", piektdien vēstīja biznesa laikraksts "Verslo žinios".

"Mēs vienmēr sekojam līdzi situācijai degvielas mazumtirdzniecības tīklā Baltijas valstīs. Mēs neizslēdzam iegādes iespējas, ja ir kādi pievilcīgi piedāvājumi. Tomēr šis virziens ir mazāk svarīgs koncerna mazumtirdzniecības segmentam, nekā tas ir, piemēram, Vācijā, Polijā vai Čehijā," laikrakstu informēja "OKN Orlen", kam pieder Baltijas valstīs vienīgais naftas pārstrādes uzņēmums "Orlen Lietuva", preses dienestā.

Jau ziņots, ka "Lukoil" prezidents Vagits Aļekperovs decembra beigās intervijā telekanālam "Rossija 24" teica, ka kompānija pārdos aktīvus Latvijā un Lietuvā, šādu lēmumu pamatodams ar to, ka šajās valstīs esot pastiprinājies Krievijai naidīgs noskaņojums.

Jūnijā Igaunijas degvielas tirgotājs "Olerex" iegādājās "Lukoil" meitasuzņēmumu Igaunijā "Lukoil Eesti", kam piederēja degvielas uzpildes staciju tīkls šajā valstī. 2014. gadā "Lukoil" pārdeva savus degvielas uzpildes staciju tīklus Čehijā, Slovākijā, Ungārijā un Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!