Foto: LETA
Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieks ekonomikas jautājumos ar ievirzi starptautiskajā ekonomikā Aivis Ronis ar bijušo Tautas partijas vadītāju, agrāko premjerministru Andri Šķēli Baltkrievijā diskutējuši par valstu divpusējo sadarbību, vēstī Baltkrievijas ziņu portāls "BelTA".

Baltkrievijas premjerministrs Mihails Mjasņikovičs, tiekoties ar Roni un Šķēli, kas pieteikts kā konsultāciju firmas SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" līdzīpašnieks, norādījis, ka Latvijai un Baltkrievijai ir ievērojamas sadarbības perspektīvas.

Tikšanās laikā pārspriesti vairāki temati, tostarp panākta vienprātība, ka abu valstu tirdzniecības, ekonomikas, investīciju un loģistikas jomām ir iespējas attīstīties.

"Paredzēts, ka Baltkrievijas un Latvijas sadarbība strauji attīstīsies, Latvijai kļūstot par prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē nākamajā gadā," uzskata Baltkrievijas valdība.

Savukārt uz jautājumu par vizītes iemesliem, pārspriestajiem tematiem, kā arī dalībniekiem, Ronis vien norādīja, ka tikšanās bija "ļoti labas", taču no tālākiem komentāriem atteicās.

"Ļaujiet vispirms informēt atbilstošās amatpersonas par vizītes rezultātiem," sacīja Ronis.

SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" pagājušajā gadā strādāja ar 14 000 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!