Foto: Publicitātes foto

Brīvās pārdošanas procesā, ko ēkas īpašnieka Lietuvas bankas "Snoras" uzdevumā organizēja starptautiskā nekustamā īpašuma kompānija "Colliers International", pagājušā gada nogalē par 6 010 000 eiro tika pārdota vēsturiskā ēka Doma laukumā, Pils ielā 23. Par ēkas īpašnieku kļuva SIA "UNISEB", liecina informācija "Colliers International" mājaslapā.

Ēka atrodas prestižā vietā ar labu redzamību un izvietojumu. Objekts ir multifunkcionāls un var būt pielāgots biroju, viesnīcas vai dzīvojamai funkcijai. Pašlaik vēl nav zināms, kādas ieceres plāno īstenot ēkas jaunie īpašnieki.

"Investējot ēkas tehniskā stāvokļa uzlabošanā, Pils 23 ēka varētu kļūt par lielisku augstākās klases viesnīcu, vai arī par biroju uzņēmumiem, kas novērtēs ēkas ekskluzīvu izvietojumu un atpazīstamību," norāda "Colliers International" Latvijas pārstāvniecības vadītājs Deniss Kairāns.

Pils iela 23 bija pēdējais no diviem "Snoras" piederošiem īpašumiem Latvijā. Pirmais objekts, kas atrodas Jāņa Daliņa ielā 15, tika pārdots 2014.gada augustā, un ēka jau ir pilnīgi iznomāta. Ēku par 10 516 200 eiro iegādājās holdinga "LNK Group" dibinātais uzņēmums SIA "JD 15", un no tā brīža ēku sauc "LNK Centre".

"UNISEB" ir reģistrēta 2013.gadā ar trīs miljonu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Levans Sebua.

Pērn uzņēmums ir strādājis ar 1525 eiro apgrozījumu un cietis 259 883 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!