Foto: LETA
Latvijas iedzīvotāju vairākums uzskata, ka iespēja norēķināties ar eiro valūtu ir apsveicama iespēja, liecina Eiropas Komisijas (EK) pasūtītais "Eirobarometra" pētījums.

55% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ir labi, ka pastāv iespēja norēķināties ar eiro, 26% ar jauno valūtu aizvien nav apmierināti, 14% šajā jautājumā savu viedokli nav spējuši formulēt, savukārt 4% atzīst, ka nezina, ir vai nav labi, ka par Latvijas valūtu kļuvis eiro.

Vislielākie eiro optimisti pēc EK datiem ir Īrijā, kur šo valūtu atbalsta 76%, savukārt Luksemburgā un Igaunijā 73% iedzīvotāju pauduši atbalstu eiro.

Vislielākie skeptiķi izrādījušies Kiprā, kur vienoto Eiropas valūtu atbalsta 42%, bet 46% nav apmierināti ar iespēju vietējos veikalos norēķināties ar eiro banknotēm un monētām.

Visās eirozonas valstīs kopumā eiro atbalsta 57%, savukārt 33% šajā jautājumā pauduši negatīvu attieksmi.

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē Eirobarometra dati Latvijā liecināja par 53% iedzīvotāju atbalstu eiro. Latvijas sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS dati gan pērnā gada nogalē liecināja, ka valūtas nomaiņu vēlas tikai 24%.

Eirobarometra 2014. gada rudens eiro valūtas aptauja ir jaunākais sabiedriskās domas apsekojums. Tā notika no 2014. gada 6. oktobra līdz 8.oktobrim, veicot intervijas klātienē. Pavisam 18 eirozonas dalībvalstīs kopā tika aptaujāti 16,566 respondenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!