Foto: Shutterstock
Biroju telpu tirgus pamazām mainās un kļūst arvien fleksiblāks un efektīvāks, šodien Baltijas nekustamo īpašumu attīstītāju forumā sacīja biroju centra "Technopolis Vilnius" biznesa direktore Lina Paukšte.

"Aizmirstiet par nomas līgumiem 10 000 kvadrātmetru lielām platībām uz 10 gadiem - tā ir pagātne. Mūsdienās birojam jākļūst arvien efektīvākam un fleksiblākam, ar lielākām iespējām mainīties," skaidroja Paukšte.

Viņa norādīja, ka arvien biežāk klienti izvēlas mazāku kvadrātmetru skaitu, nevis lielu platību, jo arvien svarīgāka kļūst iespēja strādāt 24 stundas septiņas dienas nedēļā - jebkurā sev izdevīgā laikā. Paukšte sacīja, ka praktiski vairs nav iespēju nodalīt darbu birojā no darba mājās vai citā vietā.

"Jāņem vērā, ka tagad arvien vairāk kopdarbs sāk ņemt pārsvaru pār individuālo darbu, tāpēc birojos nepieciešams piedāvāt darba platības, nevis individuālās darba vietas. Arvien vairāk darbu tiek veikts kopprojektu komandās un grupās, tāpēc biroji jāveido kā modulārās sistēmas, tajos būs arvien mazāk individuālo darba staciju, tajos ir multifunkcionālas telpas, nevis individuālās lietošanas telpas," skaidroja Paukšte.

Viņa piebilda, ka "Technopolis" savus klientus vairs nesauc par nomniekiem, tie tiek uztverti tieši kā klienti, kuriem jāpiedāvā iespēja efektīvi strādāt jebkur, kur tas ir nepieciešams.

"Mums ir izveidots biznesa tīkls UMA, kas balstās nevis uz nomas līgumu konkrētā biroju centrā, bet gan klienta līgumu, kas ļauj atbraukt un strādāt jebkurā no "Technopolis" biznesa centriem Ziemeļeiropā un Baltijā," sacīja Paukšte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!