Foto: DELFI
Telekomunikāciju nozares eksperti neatminas, kad pēdējo reizi Latvijā būtu celtas mobilo sakaru cenas.

Jau ziņots, ka mobilo sakaru operators "Tele2" no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Uz jautājumu, kad pēdējo reizi nozarē noticis tarifu kāpums, to nevarēja atminēties ne telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju eksperts Juris Kaža, ne "Bite Latvija" vadītājs Freds Renčaks.

Renčaks uzsver, ka, viņaprāt, ļoti maz cilvēku apzinoties, ka cenas tiešām tiks paceltas. Viņš pieļauj iespēju, ka daudzi klienti cenu kāpumu pamanīšot pārāk vēlu un tādējādi būs spiesti pakļauties līguma nosacījumiem.

Kāpēc tarifi tiek celti, tas jāprasa "Tele2", saka Renčaks.

Savukārt "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) prezidents Juris Binde, komentējot konkurenta aktivitātes, norādīja, ka "līdz ar LMT bezlimitu pieslēguma "Brīvība" ieviešanu mobilo sakaru piedāvājuma fokuss vairs nav uz cenu, bet pakalpojuma un apkalpošanas kvalitāti. Latvijā tik un tā mobilo sakaru pakalpojumiem ir vienas no zemākajām cenām Eiropā un tai pašā laikā mums ir viens no modernākajiem un kvalitatīvākajiem sakaru tīkliem. Tas nozīmē, ka mēs protam strādāt efektīvāk".

Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis norādīja, ka pakalpojumu cenu kāpumu atsevišķos gadījumos esot fiksējis, bet tas vienmēr bijis saistīts ar objektīvu izmaksu kāpumu ar attiecīgo pakalpojumu tieši saistītā pozīcijā.

Šoreiz cenu celšanu viņš skaidro ar Eiropas regulām starpsavienojumu un savienojuma beigšanas tarifa augšējās robežas noteikšanā. Lelis arī atklāja, ka atsevišķi mobilo operatoru pārstāvji viņam esot atzinuši, ka bezlimita tarifu ieviešana esot izkropļojusi Latvijas mobilo sakaru tirgu.

Kā ziņots, pakāpeniska starpsavienojumu tarifu samazināšana Latvijā tiek veikta jau no 2009.gada, un tā tiek īstenota atbilstoši Eiropas Savienības ieteikumiem un mērķim ieviest simetriskus savienojuma pabeigšanas tarifus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!