Foto: Ektornet

AS "Swedbank" grupas nekustamo īpašumu uzņēmums "Ektornet" Paškausku ģimenei piederošajam uzņēmumam SIA "Agrolats nekustamie īpašumi" pārdevis Zemgales darījumu centru Jelgavā, Atmodas ielā 19, liecina Zemesgrāmatā pieejamā informācija.

Reģistrētā darījuma summa ir 2,4 miljoni eiro. Uzreiz pēc pirkuma līguma "Agrolats nekustamie īpašumi" reģistrējuši hipotēku par labu "Swedbank" 2,66 miljonu eiro apmērā.

"Esam gandarīti par noslēgto darījumu un pārliecināti, ka jaunie īpašnieki turpinās veiksmīgi pārvaldīt Zemgales darījumu centru, piesaistot Jelgavai arvien vairāk jaunus uzņēmējus," norāda "Ektornet" valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Viņaprāt, darījums apliecina, ka telpu nomas tirgus Jelgavā ir atdzīvojies. Jelgavā ir koncentrējusies reģiona uzņēmējdarbība, un pārsvarā pilsētā atrodas uzņēmumi, kas darbojas lauksaimniecības biznesa jomā.

Zemgales darījumu centrs ir Jelgavas lielākais biroju centrs, kas ekspluatācijā nodots 2008.gadā. Īpašums ietver 12 320 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu, uz kura atrodas moderns biroju centrs ar kopējo platību 9034 kvadrātmetri. Ēkas izmantojamo telpu kopējā jeb lietderīgā platība ir aptuveni 7500 kvadrātmetri.

Biroju telpas ir izvietotas centra otrajā un trešajā stāvā, savukārt tirdzniecības telpas - ēkas pirmajā stāvā. Īpašums atrodas piecu minūšu brauciena attālumā no Jelgavas centra un 40 minūšu brauciena attālumā no Rīgas. Pie biroja centra ir autostāvvieta vairāk nekā 150 transportlīdzekļiem.

Patlaban tiek izmantota vairāk nekā puse biroja centra telpu. "Ektornet" norāda, ka potenciālo nomnieku interesei ir tendence pieaugt.

"Ektornet" ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuru 2009.gadā izveidoja "Swedbank" grupa. "Ektornet" portfeļa vērtība no 185 miljoniem eiro 2012.gada beigās samazinājusies līdz 93 miljoniem eiro 2013.gada beigās. Tajā pašā laikā "Ektornet" joprojām ir vieni no lielākajiem nekustamo īpašumu turētājiem valstī. Uzņēmuma portfelī ir vairāki simti dažādu veidu mājokļu, komercobjektu, zemes un investīciju projektu visā Latvijā.

Uzņēmums "Agrolats nekustamie īpašumi" pieder Paškausku ģimenes pārvaldītajai AS "Agrolats holding".

Žurnāls "Kapitāls" pērn publicētajā Latvijas bagātāko ģimeņu sarakstā Paškausku ģimene ieņēma otro vietu. Vitauta, Jāņa, Jona un Andra Paškausku īpašumu kopējā vērtība tika lēsta ap 55 miljoniem latu (78,26 miljoni eiro).

Paškausku saimniecība apstrādā lielas zemes platības, audzējot miežus, kviešus un rapsi. Holdingā ietilpst "Agrofirma Tērvete", kas pērn atklāja arī biogāzes staciju. Holdings izvērsis zivju pārstrādes biznesu Āfrikā, uzbūvējot trīs pārstrādes rūpnīcas. Kompānija darbojas arī Saūda Arābijā un Ķīnā, kur kā starpnieks tirgo citu uzņēmumu ražotus zivju miltus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!