Foto: LETA

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludinājusi ierobežotu projektu iesniegumu atlasi Eiropas Savienības (ES) fondu programmā, kas paredzēta elektrovilcienu infrastruktūras attīstīšanai Latvijā.

Šim mērķim paredzētais Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansējums ir vairāk nekā 318 miljoni eiro, informē CFLA.

Programmas mērķis ir uzlabot TEN-T dzelzceļa tīklu Latvijā, veicinot tā drošību, kvalitāti un kapacitāti, kā arī veidot to videi draudzīgu. Projekta rezultātā paredzēts, ka, rekonstruējot vai modernizējot dzelzceļa līnijas kopumā 400 kilometru garumā, līdz 2023.gada 31.decembrim būs iespējams vairāk nekā uz pusi samazināt arī CO2 emisijas dzelzceļa pārvadājumos.

Projekta gaitā plānota Eiropas transporta tīkla dzelzceļa infrastruktūras būvniecība, esošās infrastruktūras pārbūve un atjaunošana, piemēram, izbūvējot jaunu vilces jaudas apakšstaciju un elektrotīklus u.c.

Projektā pieejamais KF finansējums līdz 2018.gada 31.decembrim ir 318,556 miljoni eiro un privātais finansējums - ne mazāk kā 56,216 miljoni eiro. Maksimālais pieejamais attiecināmais KF finansējuma apmērs ir 85% no projektam plānotā kopējā attiecināmā finansējuma.

Atbilstoši programmas nosacījumiem projekta iesniedzējs šajā programmā ir VAS "Latvijas dzelzceļš". Projekts jāiesniedz CFLA līdz 28.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!