Ēnu ekonomika Latvijā pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2014. gadu samazinājusies vairāk nekā par 1%, taču joprojām ir vairāk nekā 20% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Ekonomists Arnis Sauka intervijā Latvijas Radio atklāja, ka pērn ēnu ekonomika samazinājusies vairāk par cerēto 1%. Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš intervijā Latvijas Televīzijas rīta programmai "Rīta Panorāma" sacīja, ka tā joprojām ir vairāk nekā 20% no IKP, Latvijai joprojām esot rekordstei šajā jomā no visām Baltijas valstīm. To Latvijas Radio apliecināja arī Sauka, norādot, ka neskatoties uz pozitīvajām tendencēm, ēnu ekonomika Latvijā joprojām ir lielāka nekā Igaunijā un Lietuvā.

Endziņš gan norādīja, ka pretēji Latvijas pozitīvajām tendencēm šajā jomā, Lietuvā un Igaunijā ēnu ekonomika ir palielinājusies.

Neviens no abiem ekspertiem precīzu ēnu ekonomikas indeksu neatklāja. Endziņš skaidroja, ka precīzi skaitļi tiks nosaukti ceturtdien paredzētajā konferencē, kurā tiks prezentēts jaunais "Ēnu ekonomikas indekss". Viņš uzsvēra, ka situācija ir labāka nekā gadu iepriekš, tomēr joprojām gribētos, lai ēnu ekonomikas samazinājums būtu lielāks.

Jau ziņots, ka ceturtdien Rīgā norisināsies ikgadējā konference "Ēnu ekonomika Latvijā", kuras laikā tiks prezentēts jaunākais "Ēnu ekonomikas indekss".

Konference sāksies pulksten 9 Rīgas Ekonomikas augstskolas Sorosa auditorijā, Strēlnieku ielā 4a, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!