Foto: LETA

Ekonomikas ministrija (EM) pārbaudē par gatavošanos Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015" atklājusi disciplinārpārkāpumus un pieņēmusi lēmumu divas ministrijas amatpersonas atbrīvot no darba, portālu "Delfi" informēja EM.

Vēl viena amatpersona pazemināta amatā uz gadu, bet citai amatpersonai izteikts aizrādījums.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secinājusi, ka nav veikta projekta kvalitatīva kontrole, sagatavots nekvalitatīvs līgums ar komandītsabiedrību "EXPO 2015", kā arī pieļauti maksājumi komandītsabiedrībai par vēl nepabeigtiem darbiem. Tāpat izmeklēšanā atklāti arī citi pārkāpumi. Rezultātā valstij radīti zaudējumi lielā apmērā.

Sagatavojot atzinumu par amatpersonu disciplinārpārkāpumiem, komisija vairākās epizodēs konstatējusi amatpersonu lēmumu neatbilstību tiesību aktiem. Līdz ar to atzinumā ierosināti un ministrijā pieņemti lēmumi par divu amatpersonu atbrīvošanu no darba, vienas amatpersonas pazemināšanu amatā uz vienu gadu, kā arī aizrādījuma izteikšanu vienai amatpersonai.

Ekonomikas ministrija norāda, ka discpilinārsodus nevar piemērot amatpersonām, kas kopš dienesta pārbaudes sākšanas un disciplinārlietu ierosināšanas darba attiecības ar ministriju izbeigušas. Tāpēc ministrija informējusi tiesībsargājošās iestādes par konstatētajiem pārkāpumiem.

Discpilinārlietas izmeklēšanas atzinumā atklātas arī citu bijušo EM amatpersonu, iespējams, prettiesiskas darbības saistībā ar Latvijas dalības "EXPO 2015" organizāciju. Šī informācija ir nodota tiesībsargājošām iestādēm.

Jau ziņots, ka februārī tika ierosinātas disciplinārlietas saistībā ar Latvijas dalību izstādē "Expo Milano 2015" pret sešām Ekonomikas ministrijas amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!