Foto: Publicitātes foto
25. un 26. augustā Rīgā, Lucavsalā pirmo reizi notiks inovāciju un tehnoloģiskās jaunrades festivāls "iNOVUSS", kurā varēsi noklausīties Latvijas un ārvalstu dažādu nozaru profesionāļu idejas, pieredzes stāstus un diskusijas.

Pasākumā piedalīsies dāņu rakstniece, lektore, korporatīvā padomdevēja Soulaima Gourani, kas motivē un iedvesmo apzināti veidot savu dzīvi tādu, kādu alkstam. Soulaima ikdienā sniedz padomus un lekcijas globālajām korporācijām, ministriem un valsts sektora pārstāvjiem visā pasaulē par to, kā motivēt, stiprināt cilvēku uzticību, uzlabot komunikācijas prasmes un sadzīvot ar nākotnes tendencēm uzņēmumos.

"iNOVUSS" festivālā Soulaima dalīsies padomos, kā izmantot pārmaiņas, un vadīs diskusiju "Latvija un nākotnes tehnoloģiju laikmets".

Festivālā piedalīsies arī bulgāru uzņēmējs, pasniedzējs un mārketinga eksperts Stīvs Keils, kurš aicina mainīt tradicionālos biznesa modeļus, tos aizvietojot ar citiem – modernākiem un cilvēciskākiem. Uzņēmējs uzskata – tas, ka bizness vienmēr ir veidots pēc konkrētām metodēm, vēl nenozīmē, ka tās arī šodien ir pašas piemērotākās. Attīstība prasa jaunas idejas, uzskatus un uzvedības modeļus. "iNOVUSS" festivālā varēs dzirdēt Keila lekciju par ieradumu maiņu inovāciju radīšanai.

Festivālā piedalīsies arī Menijs Barzilajs - izraēliešu kiberdrošības stratēģis, kas mudina aizdomāties, cik ievainojama cilvēce ir kļuvusi, lepojoties ar tehnoloģiju sasniegumiem un radot dzīvi mainošus, inovatīvus ikdienas produktus. Festivālā Menijs dalīsies viedoklī par nākotnes tehnoloģiju tumšo pusi un piedalīsies diskusijā "Latvija un nākotnes tehnoloģiju laikmets".

Savu dalību apstiprinājis arī Stefans Hitfors – zviedru uzņēmējs, rakstnieks, motivācijas un biznesa spīkers. Uzskata, ka pārmaiņas ir dzīves sastāvdaļa – ne darbavieta ir uz mūžu, ne tas, kā mēs viens ar otru mijiedarbojamies, un ne tas, ko uzskatām par patiesību. Uzņēmējs ir pārliecināts, ka pārmaiņas ir tās, kas padara dzīvi aizraujošu. Festivālā "iNOVUSS" Stefans vadīs intriģējošu lekciju "Bizness ne tā kā parasti".

Piedalīsies arī spāņu-ķīniešu uzņēmēja, dizainere un bioloģe Sesīlija Tama, kas fokusējas uz inovācijas kopienu izveidi, vislielāko uzmanību pievēršot dizainam un tehnoloģijām. Aicina apzināties, cik ļoti tehnoloģijas mūs ietekmē, un domāt, kā veicināt inovāciju un tehnoloģiju pielietojumu dzīves uzlabošanai. Festivālā "iNOVUSS Sesīlija" dalīsies pārdomās par tehnoloģijām cilvēces attīstībā un piedalīsies diskusijā "Latvija un nākotnes tehnoloģiju laikmets".

Tāpat piedalīsies arī Alastērs Parvins – britu arhitekts, dizainers un uzņēmējs domā, raksta, runā un sniedz padomus par stratēģisku dizainu, mājokļu jautājumiem un digitālās revolūcijas nozīmi pilsētām, sabiedrībai, tirgiem un ilgtspējīgai attīstībai. Ar arhitekta pieredzi Alastērs pievēršas mūsu iespējām risināt 21. gadsimta sociālos, vides un ekonomikas izaicinājumus. Festivālā viņš vadīs lekciju "Pilsētas un nākamā industriālā revolūcija", kā arī piedalīsies diskusijā "Sabiedrības līdzdalība nākotnes pilsētu veidošanā: dizains, tehnoloģijas, inovācija".

Jaunrades festivālu "iNOVUSS" rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" pasākumu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!