Augstceltņu projekta "Z-Towers" fasādes stiklošanu plānots pabeigt līdz šā gada beigām, bet visa kompleksu ekspluatācijā paredzēts nodot 2017.gada aprīlī, sarunā ar portālu "Delfi" stāsta projekta attīstītājas SIA "Towers Construction Management" pārstāvji.

Jāatgādina, ka divu 30 stāvus augsto augstceltņu projekts "Z-Towers" tika sākts vēl pirms krīzes - 2006.gadā, - tomēr vēlāk tā būvniecībā bija pārtraukumi.

Tagad projektā paveiktas vairāk nekā divas trešdaļas būvdarbu. "Mēs tuvojamies beigām," saka  "Towers Construction Management" valdes loceklis Oļegs Alainis, taču atzīst, ka vēl daudz jāpaveic - jāizveido iekšējo inžerniertīklu sistēma, jāizbūvē kanalizācijas sistēma, ūdensvadi u.c.

"Z Towers" kompleksa kopējā platība ir 100 tūkstoši kvadrātmetru - tajā paredzēti 336 dzīvokļi un biroju platības, savukārt piecu līmeņu  pjedestālā, kas savieno abus torņus, ieplānoti restorāni, telpas konferenču zālēm, kafejnīcas u.c Paredzēts arī fitnesa klubs un 25 metru baseins ar relaksācijas un SPA zonu.

Kompleksa četru līmeņu autostāvvietā varēs novietot līdz 700 mašīnām.

""Z Towers" piedāvātā koncepcija būs jauna Rīgai, jo tiks piedāvāta pilsēta pilsētā," apgalvo Alainis un piebilst - ja kāds kompleksa iemītnieks nevēlēsies, viņš arī varēs nepamest savu mājokli, jo visi pakalpojumi būs pieejami kompleksā.

Pēc "Towers Construction Management" pārdošanas direktores Irēnas Viļumas teiktā pašlaik tirgū tiek piedāvāti dzīvokļi Ziemeļu tornī, kas atrodas tuvāk Vanšu tiltam un kur stiklošana jau pabeigta.

"Tirgum tiek piedāvāti 14,6 tūkstoši kvadrātmetru dzīvojamās platības," viņa stāsta. Kopumā šajā tornī no 4. līdz 29.stāvam plānoti 198 dzīvokļi 35-300 kvadrātmetru platībā, bet 30.stāvā atrodas ekskluzīvi augšstāva apartamenti jeb "penthouse" 630 kvadrātmetru platībā, kas jau rezervēti. Kopumā līdz šim "Z Towers" rezervēti 14 apartamenti, taču rezervācija turpinās, norāda attīstītāji.

Dienvidu tornī no 4. līdz 13.stāvam paredzēti A klases ofisi, bet no 14. līdz 29.stāvam - dzīvokļi 65-190 kvadrātmetru platībā. Pēdējā stāvā ieplānoti 900 kvadrātmetrus plaši ekskluzīvi apartamenti.

Alainis piebilst, ka dzīvokļiem tiek meklēti īpašnieki ar caurredzamu kapitālu, zinot, no kurienes tas ir radies. "Mūsu pieeja kapitāla caurskatāmības ziņā būs līdzīga bankām," viņš saka, skaidrojot, ka kompleksā plānots radīt drošu un pieņemamu sociālo vidi.

Vērtējot līdzšinējo interesentu loku, Alainis kā nelielu pārsteigumu min to, ka par projektu vērojama arī vietējo iedzīvotāju interese.  Arī turpmāk "Z Towers" vēlas piesaistīt vietējos iedzīvotājus, ņemot vērā plānoto infrastruktūru.

Pašlaik biroja telpas iecerētas 9000 kvadrātmetru platībā, bet netiek izslēgts, ka dienvidu tornī biroju telpu platība varētu palielināties.

"Jautājums ir atvērts," saka Alainis, skaidrojot, ka pieprasījums pēc kvalitatīvām biroju telpām ir liels.

"Z Towers" kompleksā ietilpst arī pieci vēsturiski nami, tostarp latviešu tēlnieka Gustava Šķiltera renovēta māja, ko plānots atjaunot, vēlāk tajā izvietojot izstāžu telpas.

Saskaņā ar "Nordea" mājaslapā pieejamo informāciju dzīvokļi "Z Towers" maksā no 3,8 tūkstošiem eiro līdz 12 tūkstošiem eiro par kvadrātmetru.

Jau vēstīts, ka kopējās investīcijas Pārdaugavā pie Zunda kanāla iepretim Preses namam iecerētajā projektā ir 200 miljoni eiro.

Projekts tiek realizēts divās kārtās. Pirmā posma darbus - pazemes daļas un nulles cikla izbūvi - veica Austrijas kompānija "Strabag", bet kā projekta attīstītājs darbojās SIA "Z Towers". Gan šis uzņēmums, gan "Towers Construction Management" pieder ar starptautisko kompāniju "SPI Group" saistītiem uzņēmumiem.

"SPI Group" ir starptautisks uzņēmums, kas pieder Krievijas multimiljonāram Jurijam Šefleram un darbojas daudzās Eiropas valstīs. Grupas sastāvā ietilpst arī "Amber Beverage Group", kam pieder AS "Latvijas balzams".

"Towers Construction Management" reģistrēta 2010.gada 3.martā, un tā vienīgā īpašniece ir "SPI RE Holdings S.a.r.I.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!