Foto: Publicitātes foto
Ar spraigām diskusijām, radošām meistarklasēm un pasaules līmeņa pieredzi aizvadīta jaunrades festivāla "iNOVUSS" pirmā diena, pulcējot teju 3000 dalībnieku, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Dalībniekiem bija iespēja gan pārbaudīt savu erudīciju, gan iegūt vērtīgas zināšanas, ar kurām dalījās dedzīgākie Latvijas profesionāļi un spilgti ārvalstu lektori.

Uz lielās "Magnetic Latvia" skatuves savā pieredzē festivāla pirmajā dienā dalījās tādi ārvalstu lektori kā Soulaima Gourami, Menijs Barzilajs, Stefans Hitfors, Sesīlija Tama, Alastērs Parvins, Skots Koens, Mūna Ribas.

Festivālā darbojas dažādas tematiskās teltis – "Dizaina kupols", kas aicina piebiedroties visus, kurus interesē radošā uzņēmējdarbība un iespēja uz lietām paskatīties no citas perspektīvas, "Naudas kvartāls", kur pieredzējuši uzņēmēji un finansējuma pārvaldītāji runā par finansējuma lomu, un šeit apmeklētāji var iepazīt pieejamos finanšu rīkus un piedalīties investīciju sesijā, "23XX", kur centrā ir sieviete kā komandas līderis biznesā, tehnoloģiju un inovāciju jomā, "Smart cafe", kur neformālā gaisotnē tiek runāts par zinātnes un uzņēmējdarbības sadarbību, ideju īstenošanu un inovatīvu produktu izstrādi, savukārt "Biznesa terase" ir vieta, kurā uzzināt par LIAA sniegto atbalstu, kā arī norunāt tikšanos ar domubiedriem, lai atrastu sadarbības partnerus nākotnes ieceru īstenošanai.

"Tas ir neticami, ka pirmajā iNOVUSS festivālā mums ir izdevies kopā pulcēt tik plašu zināt, izzināt un uzzināt alkstošu apmeklētāju skaitu. Tas liecina par mūsu sabiedrības nerimstošo interesi iegūt jaunas zināšanas, pieredzi un, pats galvenais, – konkurētspējīgas idejas. Tieši idejas un svaigi, radoši, spēcīgi biznesa stāsti ir tas, ko mēs sagaidām no šī festivāla. Esmu pārliecināts, ka šis ir tikai sākums radošai un inovatīvai tradīcijai," norāda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Festivāls Lucavsalā turpinās arī sestdien, 26. augustā.

Jaunrades festivālu "iNOVUSS" rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" pasākumu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!