Foto: Publicitātes attēli
Šoruden plānots nodot ekspluatācijā renovēto kādreizējo telefona centrāles māju Kr. Barona ielā 69 Rīgā, kas pārtaps biroju ēkā, informē nekustamo īpašumu investīciju uzņēmums "Vilia".

"Vilia" ir saglabājis ēkas pamatplānojumu, ielas fasādes risinājumus, dekoratīvo apdari un citus elementus, kā arī devis simbolisku nosaukumu "Hallo".

"Hallo" ēka ir 20. gadsimta sākuma 'Art Deco" projekts, kas būvēta 1928. gadā pēc Satiksmes ministrijas Pasta un telegrāfa departamenta arhitekta Dāvida Zariņa projekta. Stilistiski izturētā būves arhitektūra saglabājusies gandrīz nemainīga kopš tās uzcelšanas. Tāpēc saglabāt esošo ēkas apjomu, tai skaitā jumta formu, ielas fasādes arhitektoniski mākslinieciskos risinājumus un dekoratīvo apdari, kā arī pamatplānojumu "Vilia" komandai bija īpaši svarīgi.

"Šī vieta agrāk savienoja cilvēkus caur telefona līnijām, un tagad pēc Covid-19 izraisītajām mājsēdēm un attālinātā darba periodiem tā atkal savienos – tikai šoreiz klātienē. Pandēmija ir mainījusi darba organizēšanu un biroja lomu – socializēšanās un savstarpējā komunikācija ieguvusi jaunu jēgu, un birojs kļūst par satikšanās vietu, kam jābūt pielāgotai jaunām vēlmēm un prasībām," saka "Vilia" vadītājs un līdzdibinātājs Edgars Ivanovs.

"Hallo" projekts tika uzsākts jau tā dēvētajos new normal apstākļos, kas veicināja vairākus funkcionālus risinājumus, bez kuriem vairs nav iedomājama jaunajām prasībām atbilstoša biroju ēka, piemēram, bezkontakta piekļuve, apgaismojuma kontrole, pielāgojoties laikam aiz loga (mērenāks vai spožāks), ventilācijas, klimata kontroles, gaisa filtrēšanas un gaisa rekuperācijas tehnoloģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!