Foto: Publicitātes foto

Latvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Pavasara gadatirgū, ko organizēja biznesa izglītības biedrība "Junior Achievement Latvija" (JAL) sadarbībā ar "Swedbank", uzvaras laurus plūkuši SMU, kuri ražo ekoloģiskus produktus un dažādas spēles, portālu "Delfi" informē organizatori.

Apbalvošanas ceremonijā žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Biznesa augstkolas "Turība" valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis uzsvēra, ka žūrijai bija sarežģīts uzdevums un dažās nominācijās bija īpaši sīva konkurence.

Apzinoties, to, ka ikviens uzņēmums ietekmē sabiedrību ar saviem produktiem un pakalpojumiem, neatkarīgi no darbības nozares, katru gadu tiek piešķirta balva nominācijā Sociāli atbildīgākais SMU. Pamatskolas grupā šo balvu ieguva SMU "Gaisma" no Gaismas internātpamatskolas, kas ražo pašdarinātas dāvanas, bet vidusskolas grupā – SMU "Vision" no Īslīces vidusskolas, kas ražo un iznomā smilšu kino iekārtas.

Galveno balvu nominācijā Inovatīva biznesa ideja pamatskolas grupā ieguva SMU "MūMaLaDa" no Bērzaunes pamatskolas, kas ražo oriģinālas galda spēles sākumskolas bērniem. Savukārt, vidusskolas grupā šajā nominācijā uzvarēja SMU "Latvian Wooden Sushi Form" no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, kas piedāvā formiņas ērtai sušī pagatavošanai.

Organizatori atzīmē, ka vairums SMU, kas uzvarēja gan nominācijā Labākā pārdošanas komanda, gan Videi draudzīgs produkts un Labākais stends, pārstāv attīstošas vai izklaidējošas spēles un ekoloģiskus produktus.

Gadatirgus ietvaros notika jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana piecās nominācijās – Sociāli atbildīgs uzņēmums, Inovatīva biznesa ideja, Labākais stends, Labākā pārdošanas komanda, Videi draudzīgs produkts.

Latvijas SMU Pavasara gadatirgū šogad piedalījās 122 jauniešu veidoti uzņēmumi – no 77 vidusskolām un 45 pamatskolām, kuri dienas garumā piedāvās savus oriģinālos izstrādājumus – kosmētiku, dažādus koka izstrādājumus, rotaslietas un aksesuārus, kā arī aplikāciju un interneta lapu izstrādes risinājumus.

Patlaban JAL ir reģistrējusi 814 SMU, kas par 10% pārsniedz šogad plānoto 780 reģistrēto SMU skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!