Foto: Publicitātes foto
Pagājušā gada nogalē visus nepieciešamos saskaņojumus saņēmuši pirmie būvprojekti finanšu darījumu un atpūtas centrā "New Hanza City" (NHC), kas atradīsies kvartālā starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu.

Projekta attīstītāja "Pillar" sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Bunte portālam "Delfi" pavēstīja, ka būvprojekti apstiprināti "ABLV Bank" galvenās mītnes ēkai un daudzfunkcionālai biroja ēkai, kā arī inženierkomunikāciju izbūvei.

Plānots, ka šā gada otrajā ceturksnī NHC teritorijā tiks uzsākti pirmie būvniecības darbi nepieciešamo inženierkomunikāciju izveidei. Iecerēts, ka gada laikā minētajām ēkām pieguļošajā teritorijā tiks izveidots ielu tīkls, ūdensapgādes, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroapgādes sistēmas.

Noslēdzoties šiem darbiem, 2017. gadā "Pillar" varēs uzsākt ēku būvniecību.

"ABLV Bank" galvenās mītnes ēkas plānotā platība ir 21,7 tūkstoši kvadrātmetru. Ēkai būs 15 stāvi, kuros izvietotas biroja telpas apmēram 900 darbiniekiem, plaša atpūtas zona bankas darbiniekiem un sanāksmju telpas.

Savukārt biroju ēkai ieplānoti seši stāvi ar kopējo platību 19,4 tūkstoši kvadrātmetru. A klases biroja ēka atbildīs BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method - ar to tiek vērtētas un sertificētas ilgtspējīgi uzbūvētas ēkas) sertifikāta kritērijiem, minēja Bunte.

Visa NHC apbūve ir plānota ar zaļajiem jumtiem.

Plānots, ka ēku celtniecības darbi ilgs aptuveni trīs gadus un būvniecības ģenerāluzņēmējs būs "Pillar" grupas uzņēmums, būvdarbu organizācijas un kvalitātes kontroles kompānija "Pillar Contractor". Paralēli šo ēku attīstībai, "Pillar" turpina darbu pie NHC nākamo kārtu projektēšanas, kas paredz arī daudzdzīvokļu ēku būvniecību.

Jāatgādina, ka NHC teritorijā būs arī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja ēka. Šī projekta virzītājs - Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds, sadarbībā ar Londonā bāzēto uzņēmumu "Malcolm Reading Consultants", ir izsludinājis muzeja arhitektūras konkursu, kura rezultātā tiks izvēlēti pieci līdz septiņi starptautiska līmeņa arhitektu biroji - finālisti, kuri sadarbībā ar Latvijas arhitektiem veidos piedāvājumu jaunā muzeja arhitektūras veidolam.

Jau vēstīts, ka NHC tiek veidots 24,5 hektāru platībā bijušās Rīgas Preču dzelzceļa stacijas vietā, kvartālā starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu.

Teritorijā plānotas biroja ēkas, viesnīca, konferenču centrs, pirmsskolas izglītības iestāde, kā arī pilsētas dārzs ar plašu apzaļumotu teritoriju rekreācijai teritorijas centrā.

"Pillar" grupa, kas izveidota 2008. gadā, pieder AS "ABLV Bank" un apvieno uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība. "Pillar" grupā ietilpst "Pillar Management", "Pillar Holding Company", "New Hanza City" un citi uzņēmumi.

Kopumā "Pillar" pārraudzībā atrodas aptuveni 520 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 59 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijās ieguldījis 15 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!