Salīdzinājumā ar aizvadītā gada maiju, sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgā ir samazinājusies par 18%, nokrītot līdz 1357 eiro par kvadrātmetru.
Par to portālu "Delfi" informēja nekustamo īpašumu kompānija "Ober - Haus".

Izmaiņas pēdējā gada laikā skārušas arī jauno projektu tirgu. Salīdzinot ar 2007. gada sākuma datiem, jauno projektu skaits Rīgā ir sarucis par 50%, Rīgas rajonā par 75%, bet citās Latvijas pilsētās pat par 80%. "Ober Haus" uzsver, ka ievērojami samazinājusies jauno māju celtniecība un jauni projekti parādās arvien retāk.

Attiecībā uz sērijveida dzīvokļu cenu izmaiņām pēdējā mēneša laikā "Ober Haus" norāda, ka tās salīdzinājumā ar aprīli, ir samazinājušas par 2,6%. Vēl aprīlī vidējā cena bija 1390 eiro par kvadrātmetru.

"Ober Haus" norāda, ka cenu samazināšanās bija vērojama gan Rīgas mikrorajonos, gan pilsētas centrā un Vecrīgā. Tiesa, par centrā un Vecrīgā esošajiem dzīvokļiem pircēju interese ir palielinājusies.

Dzīvokļu jaunbūvēs cena maijā vidēji bija 1993 eiro kvadrātmetrā, tomēr arī tā ir sarukusi par 5%. Turklāt bijuši gadījumi, kad jauno projektu attīstītāji mājokļus piedāvājuši par 1300 līdz 1400 eiro kvadrātmetrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!