Foto: LETA

Gadumijas ziemas brīvdienās Latvijā bija ievērojami mazāk tūristu no Krievijas, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājums varētu būt vairāk nekā 50%, atzina ēdināšanas kompānijas AS "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Viņa norādīja, ka patlaban ekonomiskā un politiskā situācija kaimiņvalstī nav Latvijas tūrisma nozarē strādājošajiem uzņēmumiem labvēlīga. Taču "Lido" valdes priekšsēdētāja pauda cerību, ka šogad izdosies vērot pakāpenisku Krievijas tūristu atgriešanos Latvijā.

Tikmēr, neskatoties uz kaimiņvalsts tūristu skaita sarukumu, pagājušā gada mēneša apgrozījums kopumā "Lido" ir bijis labs. Auziņa atzīmēja, ka tas, visticamāk, ir skaidrojams ar to, ka uzņēmuma bistro vairāk nekā iepriekš apmeklējuši tieši vietējie iedzīvotāji.

Tiesa, cik liels bija decembra apgrozījums naudas izteiksmē, Auziņa neatklāja.

Iepriekš jau vēstīts, ka pagājušā gada decembra sākumā "Lido" bistro klientu vidū bija novērojams Krievijas tūristu skaita sarukums.

Saskaņā ar 2013.gada auditētajiem finanšu rezultātiem ēdināšanas kompānija AS "Lido" pērn sasniegusi lielāko apgrozījumu pēdējo piecu gadu laikā - 29,72 miljonus eiro.

Ēdināšanas biznesā kopumā "Lido" 2013.gadā sasniegusi 12% pieaugumu.

Tikmēr uzņēmuma peļņa 2013.gadā, salīdzinot ar 2012.gadu, ir teju trīskāršojusies - no 344 309 eiro 2012.gadā līdz 863 678 eiro 2013.gadā.

Patlaban "Lido" tīklu veido deviņi bistro Latvijā, kā arī viens "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem "Lido" padomes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!