(VID) un Finanšu ministrija (FM) trešdien, 21.aprīlī, rīko ikgadējo lielākajiem nodokļu maksātājiem veltītu pasākumu, kurā godinās uzņēmumus, kas pērn valstij samaksājuši vislielākās nodokļu summas, aģentūra BNS uzzināja Finanšu ministrijā.
Pasākumā plāno piedalīties Ministru prezidents Indulis Emsis, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, ekonomikas ministrs Juris Lujāns, VID vadība, kā arī citi valsts pārstāvji.

Lielākos nodokļu maksātājus sveiks sešās nominācijās - 2003.gada lielākie nodokļu maksātāji, lielākie uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāji, lielākie pievienotās vērtības nodokļa maksātāji, lielākie akcīzes nodokļa maksātāji, lielākie iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāji un lielākie valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu maksātāji.

Jau vēstīts, ka 2002.gadā par valstī lielāko nodokļu maksātāju atzina telekomunikāciju uzņēmumu "Lattelekom", kam sekoja degvielas tirgotājs "Kurzemes degviela" un alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams". "Lattelekom" un "Kurzemes degviela" nodokļos 2002.gadā bija samaksājuši vairāk nekā 30 miljonus latu katrs. Savukārt alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams", kas atzīts par trešo lielāko nodokļu maksātāju, valstij samaksājis 29,3 miljonus latu.

2002.gada lielāko nodokļu maksātāju vidū bija arī "Latvenergo", "Latvija Mobilais telefons", degvielas tirgotājs "Latvija Statoil", "Latvijas dzelzceļš", "Latvijas gāze", "Vexoil", kā arī tabakas ražotājs "Scandinavian Tobacco".

VID 2003.gadā valsts budžetā nodokļos iekasēja 1,758 miljardus latu, kas salīdzinājumā ar 2002.gada nodokļu ieņēmumiem ir par 181,2 miljoniem latu jeb 11,5% vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!