Foto: Shutterstock
Privātpersonu kavēto maksājumu skaits nefinanšu nozaru uzņēmumiem pusgada laikā ir divkāršojies, sasniedzot 305 tūkstošus neapmaksātu rēķinu, liecina "Kredītinformācijas birojs" (KIB) dati.

KIB datu bāzē reģistrēto privātpersonu skaits ar kredītsaistību kavējumiem bankām un nebanku kreditētājiem pašlaik ir 97 tūkstoši, bet ar kavētiem maksājumiem nefinanšu nozaru (telekomunikāciju, komunālo pakalpojumu u.c.) uzņēmumiem – 154 tūkstoši.

"Dati parāda šībrīža tendenci – privātpersonu skaits, kas kavē komunālos un visa cita veida maksājumus ir 1,5 lielāks nekā privātpersonu skaits, kuras kavē finanšu iestāžu maksājumus", uzsver "Kredītinformācijas birojs" valdes loceklis Intars Miķelsons.

Kopš šī gada sākuma KIB datu apmaiņai ir pievienojušies vēl 23 datu piegādātāji, tostarp arī lielākās parādu piedziņas kompānijas, būtiski palielinot datu arhīvā fiksēto parādsaistību skaitu. KIB sistēmā apkopotās informācijas apjoms jau sasniedzis vienu miljonu unikālu ierakstu par privātpersonām, t.i., faktiski visiem ekonomiski aktīvajiem Latvijas iedzīvotājiem. Kredītbiroja datu arhīvs satur 134 uzņēmumu informāciju, tostarp Uzņēmuma reģistra, VID, Latvenergo, lielāko komercbanku un nebanku kreditētāju, kā arī namu apsaimniekotāju un citu uzņēmumu datus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!