Foto: DELFI

Tirdzniecības centra "IKEA" atvēršana Rīgā sniegtu pilsētai vienas no lielākajām investīcijām pēdējo gadu laikā, ceturtdien pēc tikšanās ar bijušo Zviedrijas premjeru un ārlietu ministru Karlu Biltu žurnālistiem norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņa").

Uzņēmumam vēl par to ir jāpieņem gala lēmums, vienlaikus mērs izteica cerību, ka "IKEA" tomēr tiks atvērts Rīgā. "Ja "IKEA" tiešām izvēlēsies Rīgu, tā būtu viena no lielākajām investīcijām pēdējo gadu laikā, ja neskaitām bankas un finanšu sektoru," pauda Ušakovs.

Komentējot Zviedrijas un Latvijas sadarbību tūrismā, Ušakovs pauda, ka palielināsies avioreisu skaits, kas savieno abas valstis, taču ceļošanai uz Stokholmu būs par vienu prāmi mazāk.

Politiķi ceturtdien pārrunāja aktuālākos ārpolitikas, iekšpolitikas, kā arī ekonomiskos jautājumus.

"Mēs runājām par visu, sākot no Ņemcova bērēm un beidzot ar perspektīvām, kas būtu reformējot Ukrainas ekonomiku," sacīja Ušakovs.

Komentējot to, vai politiķi ir pārrunājuši drošības situāciju, Ušakovs atbildēja, ka visi jautājumi, kas ir saistīti ar situāciju Ukrainā, Krievijā un Baltijā, "grozās ap drošību".

Tāpat mērs norādīja, ka laikā, kad situācija Ukrainā stabilizēsies, Rīga būs gatava sadarboties un dalīties savā pieredzē.

Vērtējot Ukrainas pašreizējo politiku, mērs norādīja, ka speciālistu "importēšana", viņaprāt, esot labs instruments kā censties sakārtot situāciju valstī.

Jau ziņots, ka bijušais Zviedrijas premjerministrs un ārlietu ministrs Bilts Rīgā ieradies uz Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē organizēto konferenci, kas veltīta kopējai ārpolitikai un drošības politikai, kā arī kopējai drošības un aizsardzības politikai.

Tāpat jau vēstīts, ka Islandes kompānija "Felit", kurai pieder pasaulē lielākā mēbeļu tirgotāja Zviedrija uzņēmuma "IKEA" franšīze darbībai visās trīs Baltijas valstīs, par piemērotāko vietu jauna "IKEA" veikala atvēršanai atzinusi Rīgu, par to pērnā gada beigās ziņoja Igaunijas laikraksts "Postimees".

Pērn augustā veikals tika atvērts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!