Foto: F64

Tuvākajos mēnešos plānots sākt Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas IKEA preču tirdzniecību internetā arī Latvijā un Lietuvā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja IKEA Rīgas veikala pārvaldītāja SIA "Paul Mason Properties" valdes loceklis Hanspeters Cīrhers (Hanspeter Zuercher).

Viņš norādīja, ka šobrīd mazumtirdzniecības sektorā visā pasaulē var novērot digitālo transformāciju. "Dažādās sektoros var novērot dažādas tendences, kā arī dažādu sektoru brieduma līmeni, taču vienojošais faktors ir digitālā transformācija, kas ietekmē visu mazumtirdzniecību. Tāpēc mums jābūt gataviem digitālajai transformācijai arī Baltijas valstīs," sacīja Cīrhers.

Vienlaikus viņš pavēstīja, ka vēl šogad paredzēts sākt IKEA preču tirdzniecību internetā arī Latvijā un Lietuvā. "Mēs Baltijas valstīs vēl neesam uzsākuši tirdzniecību internetā, bet plānojam to uzsākt jau šī gada ietvaros. Diemžēl šajā ziņā mazliet atpaliekam no plāna, bet noteikti centīsimies atgūt nokavēto. Mūsu vīzija ir skaidra – vēlamies būt digitālie līderi savā tirgū," atzīmēja "Paul Mason Properties" valdes loceklis.

Pēc viņa teiktā, valstīs, kur IKEA preču tirdzniecība internetā notiek jau vairākus gadus, vidēji internetā šobrīd tiek pārdoti 8-15% no kopējā uzņēmuma attiecīgajā valstī apgrozījuma. "Lai gan šie skaitļi varētu nešķist tik lieli, jāatzīmē, ka tieši šajā segmentā ir vērojama izaugsme, nevis tradicionālajos veikalos. Protams, ja atver pilnīgi jaunu veikalu, tas dos pārdošanas apmēru pieaugumu, bet ilgtermiņā internets attīstās straujāk," norādīja Cīrhers.

Savukārt komentējot uzņēmuma plānus vēl paplašināt preču piegādes iespējas Latvijā, izveidojot punktus, kuros saņemt pasūtītās preces (pick-up points) līdzīgi kā Lietuvā, viņš atzina, ka par to ir pāragri runāt. "Protams, mūsu mērķis ir sasniegt pēc iespējas vairāk cilvēku, attiecīgi, ja redzēsim, ka šāda punkta vai punktu izveide būtu noderīga, tādus veidosim," apliecināja "Paul Mason Properties" valdes loceklis.

Jau vēstīts, ka IKEA veikals Rīgas pievārtē apmeklētājiem durvis vēra 30.augustā. Jaunā veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet teritorija kopumā aizņem desmit hektārus. Veikalā darbojas arī IKEA restorāns ar 450 sēdvietām, kā arī bistro un Zviedrijas pārtikas preču veikals.

Kopējie līdzšinējie ieguldījumi IKEA veikala izveidē Latvijā ir vairāk nekā 50 miljoni eiro.

IKEA franšīzes ņēmējs Latvijā ir SIA "Paul Mason Properties", kura īpašniekam pieder arī IKEA veikals Lietuvā un Islandē.

Kompānija IKEA izveidota 1943.gadā. Pašlaik 50 pasaules valstīs darbojas 410 IKEA veikalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!