Foto: LETA

Siltās ziemas dēļ Inčukalna pazemes gāzes krātuvē (PGK) gāze no Krievijas vēl iesūknēta netiekot, kas ļauj veikt krātuves iekārtu remontu, paziņoja AS "Latvijas Gāze" sabiedrisko attiecību speciālists Vinsents Makaris.

Inčukalna PGK patlaban ar pārpalikušajiem krājumiem piegādājot gāzi gan Latvijai, gan Igaunijai un Krievijai. Tas gan notiekot samazinātos apjomos, jo apkures sezona jau beigusies.

Pārpalikumi, kas izveidojušies siltās ziemas dēļ, ļāvuši arī veikt krātuves iekārtu remontdarbus, ko pabeigt plānots nākamnedēļ. Tiklīdz remonts būs pabeigts, tā tiks sākta gāzes iesūknēšana no Krievijas, apstiprināja Makaris.

Tā kā izveidojušies pārpalikumi, tad iesūknēšana prasīšot arī mazāk laika un fakts, ka tā tiks sākta vēlāk, problēmas neradīšot.

Jau ziņots, ka 2013.gadā AS "Latvijas Gāze" nopelnījusi 32,2 miljonus eiro, liecina uzņēmuma neauditētā finanšu pārskata dati, kas publiskoti biržā. Tiesa, pērn peļņa ir bijusi par 1,3% mazāka nekā 2012.gadā, kad tā bija 32,6 miljoni eiro. 2013.gadā patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 574 miljoniem eiro, kas ir par 5,6% mazāk nekā 2012.gadā.

Lielākais "Latvijas Gāzes" akcionārs ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International GmbH", kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai "Gazprom", bet 16% - SIA "Itera Latvija".

Pērn kļuva zināms, ka Vācijas uzņēmums "E.ON Ruhrgas" plāno pārdot daļas uzņēmumā "Latvijas Gāze", kā arī pamest visu Baltijas tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!