Foto: Kadrs no video
Lai diskutētu par jaunākajām tendencēm un izaicinājumiem intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā, Rīgā 3. un 4. martā norisinās Baltijā lielākā intelektuālā īpašuma konference, kas pulcē vairāk nekā 150 dalībnieku. Konferencē piedalās pasaules intelektuālā īpašuma politikas veidotāji un viedokļu līderi, nozares eksperti un Latvijas uzņēmēji, kuriem rūp sava intelektuālā īpašuma aizsardzība.

Konferencei portālā "Delfi" iespējams sekot līdzi video tiešraidē.

Patentu valdes (PV) rīkotās konferences goda viesi ir Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) ģenerāldirektors Frensiss Garijs un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

"Straujo pārmaiņu un inovāciju laikā uzņēmējiem un izgudrotājiem savu produktu un jaunrades aizsardzība kļūst arvien nozīmīgāka, savukārt tālredzīga valstu politika šajā jomā var ietekmēt nacionālo uzņēmēju konkurētspēju globālajā ekonomikā. Tāpēc esam gandarīti, ka uz konferenci Intellectual property and beyond izdevies sapulcināt pasaules vadošos ekspertus un politikas veidotājus, lai Latvijas uzņēmēji, izgudrotāji un lēmumu pieņēmēji varētu iedvesmoties no labākajiem un attīstīt savu kompetenci intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā," stāsta Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Ar runām konferencē uzstāsies arī dalībnieki no Latvijas: Agris Ķipurs ("AirDog"), Jānis Ošlejs ("Primekss"), Ivars Kalviņš (Latvijas Organiskās sintēzes institūts), Rūta Olmane (Eiropas Kopienas preču zīmju asociācijas (ECTA) pirmā viceprezidente), Indra Jonāne-Oša ("Grindeks").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!