Foto: F64

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atļauj Valsts policijai slēgt 23 miljonus eiro vērto līgumu ar vairākiem komersantiem, kas paredz transportlīdzekļu nomas nodrošināšanu Valsts policijas vajadzībām no 2016.gada līdz 2022. gadam.

Kā liecina informācija IUB mājaslapā, neskatoties uz vairāku uzņēmumu iebildumiem, IUB lēma tomēr atļaut slēgt līgumu par auto nomas pakalpojumiem ar SIA "SEB Līzings", apvienību SIA "Pilna servisa līzings" un SIA "Karlo Motors", kā arī personu apvienību "A26".

Izskatot pretenzijas, IUB secināja, ka personu apvienības "Pilna servisa līzings" un "Karlo Motors" un personu apvienības "A26" sūdzības par pasūtītāja rīkoto konkursu ir nepamatotas, savukārt SIA "Swedbank Līzings" iesniegums par pasūtītāja rīkoto konkursu ir daļā nepamatots un daļā atstājams bez izskatīšanas.

Tā kā IUB iesniegumu izskatīšanas komisija nekonstatēja, ka pasūtītājs būtu pieļāvis tādus pārkāpumus, kas būtu varējuši ietekmēt lēmumu par konkursa rezultātiem, nav pamata atcelt pasūtītāja lēmumu par konkursa rezultātiem. Tiesa, saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu, IUB lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

Rezultātā Nodrošinājuma valsts aģentūra ar "SEB Līzingu" slēgs vairākus līgumus - 12 449 942 eiro apmērā.

Ar apvienību "Pilna servisa līzings" un "Karlo Motors" tiks slēgti līgumi 6 414 767 eiro apmērā.

Savukārt ar personu apvienību "A26" tiks slēgti līgumi 4 184 960 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!