Foto: Reuters/Scanpix

Šā gada janvārī iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela ir realizēta kopumā 4379 tonnu apjomā, kas ir par 496 tonnām jeb 12,77% vairāk nekā iepriekšējā gada janvārī, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apjoma palielinājums vērojams juridiskām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) - par 346 tonnām jeb 15,1%, kuģu apgādei - par 169 tonnām jeb 19,95%.

Savukārt iezīmēto (marķēto) naftas produktu apjoms, kuru realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā ir palielinājies par 28,57% jeb 92 tonnām.

Marķētās dīzeļdegvielas realizētais apjoms fiziskām personām janvārī samazinājies par 111 tonnām jeb 26,3%.

Janvārī fiziskām personām realizētas 311 tonnas marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 2638 tonnas, kuģu apgādei - 1016 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 414 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!