Foto: LETA

Ņemot vērā to, ka ir aizkavējusies jaunā Būvniecības likuma ieviešanai nepieciešamo Ministru kabineta noteikumu sagatavošana, likuma spēkā stāšanās termiņu, kas jau tika pārcelts no 1.februāra uz 1.maiju, plānots atlikt vēlreiz – nu jau uz 1.oktobri.

Par šādu likuma spēkā stāšanās termiņa atlikšanu pirmdien, 31.martā vienojusies valdību veidojošo partiju koalīcijas sanāksme, žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Lēmums atlikt likuma spēkā stāšanos pieņemts tādēļ, ka vēl arvien nav pieņemta liela daļa tā iedzīvināšanai nepieciešamo Ministru kabineta noteikumu un pēc Zolitūdes traģēdijas ir parādījies ierosinājums veidot īpašu Būvniecības valsts kontroles biroju, kas turpmāk uzraudzīs lielu un sabiedriski nozīmīgu ēku būvniecību.

Ņemot vērā to, ka birojs darbu sāks tikai rudenī, valdību veidojošie politiķi pēc konsultācijām ar Latvijas Darba devēju konfederāciju nonākuši pie secinājuma, ka jāatliek arī Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņš, jo pretējā gadījumā uzņēmējiem viena gada laikā trīs reizes mainītos būvniecības nozares regulējums.

"Ir svarīgi, lai visi nepieciešamie noteikumi būtu sagatavoti kvalitatīvi," skaidro Straujuma.

"Delfi" jau ziņoja, ka neilgi pēc Zolitūdes traģēdijas Saeima mainīja sākotnēji noteikto jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanās termiņu, to pārceļot no šā gada 1. februāra uz 1. maiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!