Foto: DELFI

Konkurss "Radām novadam" jau ir pusceļā uz finišu, otrdien, 30.jūnijā, norisināsies konkursa starpfināls, informē projekta organizatori.

Projektā "Radām novadam" radoši domājoši un aktīvi studenti ar savu darbību veicina uzņēmējdarbības attīstību Latvijas novados, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus, radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas.

Šobrīd projekta ietvaros 18 komandas, 18 novados no astoņām augstskolām attīsta vairāk nekā 18 biznesa un sociālas idejas. Daļa no komandām jau šobrīd nodibinājušas uzņēmumus, radījušas darba vietas un piesaistījušas finansējumu.

Konkursā realizēto ideju klāsts ir ļoti daudzveidīgs, sākot no purvu tūrisma, jauniešu nometņu organizēšanas, daudzveidīgām ūdens aktivitātēm līdz īpašiem omīšu adītiem dūraiņiem, "bērniem līdzi augošiem" velosipēdiem, "pelmeņiem uz riteņiem".

Projekts ir pusceļā uz finišu, tas ilgs līdz 2016.gada jūnijam, bet otrdien, 30.jūnijā, no pulksten 14:00 līdz 17:00 "Altum" konferenču zālē norisināsies 2015.gada konkursa starpfināls.

Pasākumā profesionāla žūrija vērtēs labākās komandas ar ievērojamākajiem sasniegumiem un labākajām idejām, kuras tiks attīstītas nākamajā sezonā. Starp komandām tiks sadalīts balvu fonds 7500 eiro apmērā.

Komandas un konkursa organizatori aicina medijus un interesentus pieteikties dalībai fināla pasākumā, rakstot uz elina@radamnovadam.lv (līdz 26.jūnijam).

Projektā biznesa idejas jaunieši attīsta – Apes, Alūksnes, Gulbenes, Iecavas, Jaunjelgavas, Kuldīgas, Ķeguma, Lielvārdes, Ludzas, Madonas, Mazsalacas, Ogres, Pļaviņu, Rēzeknes, Saldus, Siguldas, Smiltenes, Tukuma novados.

Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta augstskola partneris ir Latvijas Universitāte.

Konkursa noslēgumā – 2016.gada vasarā – žūrija vērtēs padarīto. Galvenie rādītāji – izveidoto darba vietu skaits, piesaistītā finansējuma apjoms un citus iesaistīto novadu ieguvumus.

Kopējais konkursa balvu fonds ir 50 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!