Foto: stock.xchng

Līdz ar jauno viesabonēšanas tarifu publiskajos mobilo sakaru tīklos Eiropas Savienībā (ES) Latvijā pieaudzis pakalpojumu apmērs, kas tiek saņemts un sniegts pāri robežām, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes loceklis Rolands Irklis.

Viņš skaidroja, ka kopš jauno tarifu stāšanās spēkā Latvijā no citām ES valstīm ienākošo zvanu skaits ir audzis par 8%, izejošo zvanu skaits par 5%. Izejošo īsziņu skaits uz citām ES valstīm ir pieaudzis par 4%, savukārt datu apmērs, kas izmantots viesabonēšanā, ir dubultojies.

"Tādēļ mēs varam teikt, ka, samazinoties viesabonēšanas tarifiem, šos pakalpojumus izmanto arvien vairāk. Tas nozīmē, ka šis lēmums ir sasniedzis patērētājus un mainījis viņu pakalpojumu izmantošanas paradumus," sacīja Irklis.

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs ‒ enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā ‒ aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!