Foto: Publicitātes foto

"Kesko Senukai" ir iegādājies vietējā kapitāla internetveikalu "1A", kura apgrozījums 2017. gadā Baltijas valstīs bijis ap 41 miljonu eiro, liecina "Kesko Senukai" paziņojums. Darījums varētu tikt pabeigts šā gada augustā vai septembrī, to vēl jāapstiprina vietējām pārraudzības iestādēm.

"Kesko" stratēģiskais mērķis ir nostiprināt savas pozīcijas Ziemeļeiropā un uzlabot rentabilitāti. "1A" grupas iegāde ļaus "Kesko Senukai" kļūt par vienu vadošajiem spēlētājiem e-komercijas jomā Baltijas valstīs. Šobrīd abas puses neatklāj darījuma summu.

"E-komercijas tirgus Baltijā aug strauji un būtisku apsteidz tradicionālo veikalu mazumtirdzniecības izaugsmi. Ar šo darījumu mēs kļūsim par lielāko daudzkanālu spēlētāju Baltijā un spēsim apkalpot savus klientus, izmantojot daudzpusīgu veikalu tīklu, tai skaitā, internetā," teic "Kesko" viceprezidents Jorma Rauhala.

"1A" grupas apgrozījums Baltijas valstīs pērn bijis ap 41 miljonu eiro. "1a.lv" internetveikalu Latvijā pārvalda SIA "Mobilukss", uzņēmumam vēl nav pieejams finanšu pārskats par 2017. gadu. 2016. gadā "Mobilukss" apgrozījums bija 31,5 miljoni eiro, peļņa – 33,3 tūkstoši eiro, liecina "crediweb.lv" dati. Uzņēmums pieder trīs Latvijas pilsoņiem – Marekam Zuikam (55%), Genadijam Skrinnikam (25%) un Kasparam Polim (20%).

"Mobilukss" vadītājs Zuika teic, ka iemesls pārdošanai bijis stratēģisks lēmums, kas interneta veikalam ļaus labāk attīstīties un būt daļai no spēcīga, augoša un stabila uzņēmuma. Tas sniegs iespēju interneta veikalā paplašināt sortimentu tajās preču grupās, kas līdz šim nebija labi pārstāvētas. Uz jautājumu par vadības maiņu interneta veikalā Zuika atbild, ka par to vēl ir pāragri spriest.

"Mobilukss" tika dibināts Latvijā 2002. gadā, šobrīd tā pamatkapitāls ir 110 tūkstoši eiro un ir pilnībā apmaksāts. Tajā strādā ap 80 darbiniekiem. Uzņēmumam nav nodokļu parādu, 2017. gadā tas nodokļos samaksājis 1,3 miljonus eiro.

"Kesko Senukai" strādā "Do-It-Yourself" mazumtirdzniecība segmentā, uzņēmumam pieder 22 "K-Senukai" veikali Lietuvā, 9 "K-Senukai" Latvijā, 8 "K-Rauta" veikali Igaunijā un 17 "Oma" veikali Baltkrievijā. Tāpat uzņēmums īsteno tirdzniecību caur savu interneta platformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!